Αυτό που μετράει στις 25 Ιουνίου είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό που μετράει και ενοχλεί είναι ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, περισσότεροι εκλεγμένοι κομμουνιστές βουλευτές, δύναμη και ελπίδα για το λαό.

Γι' αυτό είναι κρίσιμο να μη χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί η κάθε μία ψήφος μετράει, είναι ψήφος αντισυστημική, ψήφος ελπίδας και προοπτικής. Γιατί κάθε ψήφος καταμετριέται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην πανελλαδική του δύναμη. Γιατί κάθε μία ψήφος είναι απάντηση στην προσπάθεια λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών του ΚΚΕ, μιας και οι εκλογές της 25ης Ιούνη πραγματοποιούνται με νέο εκλογικό νόμο.

Δεν θα τους χαρίσουμε λοιπόν, καμία ψήφο! Με κάθε τρόπο και μέσο φτάνουμε έγκαιρα στον τόπο που ψηφίζουμε. Ερχόμαστε σε επαφή με την Επιτροπή Ετεροδημοτών που συγκροτήθηκε από την Κομματική Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας. Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών καθημερινά στα εξής τηλέφωνα:

· Για την Αχαΐα: 6981496260

· Για την Αιτωλοακαρνανία: 6973311560

· Για την Ηλεία: 6971596252

· Για την Ζάκυνθο: 6932579240

· Για την Κεφαλονιά: 6974108169

Αλλά και στο τηλέφωνο 2610-222291 και 6975713422, ώρες 10:00-13:00, 18:00-21:00, επίσης στο e-mail: [email protected]

Έγκαιρα λοιπόν, οι ετεροδημότες που ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην Επιτροπή Ετεροδημοτών.

Ορισμένες σημαντικές πληροφορίες

Θυμίζουμε ότι για να μην υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αυτοί που ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα https://mpp.ypes.gov.gr/#/ του υπουργείου Εσωτερικών.

Τι ισχύει με τις άδειες των εκλογών

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση ειδικής άδειας μετ' αποδοχών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιούνη. Η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Α. Για τους μισθωτούς με καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης μέρας, για απόσταση 201 - 400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια 2 εργάσιμων ημερών και για απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια 3 εργάσιμων ημερών εφόσον μετακινηθούν οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους. Για όσους εργαζόμενους μετακινηθούν από και προς νησιά στα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες μέρες.

Β. Για τους μισθωτούς με καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 200 - 400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης μέρας, ενώ για απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια 2 εργάσιμων ημερών εφόσον μετακινηθούν οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους. Για τα νησιά ισχύουν τα ίδια, όπως και για την εξαήμερη εργασία.

Για όσους μισθωτούς η Κυριακή 21 Μάη είναι εργάσιμη μέρα, θεωρείται μέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που προαναφέρθηκαν. Η ειδική άδεια άσκησης εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών και οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν.