Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», παρέλαβε και λειτουργεί την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/, ενώ είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές

androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland

και ios: https://apps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549

μέσω των οποίων παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο με σκοπό την ανάδειξη με πολυεπίπεδο τρόπο της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την τουριστική προβολή αυτής.

Στο πλαίσιο της παραπάνω Δράσης και προκειμένου οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα προβολής σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.) διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις, σε 25 πόλεις και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες που αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος. Έτσι, δίνεται δυνατότητα συμπλήρωσης με νέα επιπλέον σημεία, προκειμένου να προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός και ο τουριστικός χαρακτήρας του εκάστοτε Δήμου της ΠΔΕ.

Οι ενημερωτικές ημερίδες απευθύνονται σε εκπροσώπους των Δήμων, Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Εκπαίδευσης κ.ά., οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δεκαεννέα Δήμων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Με σύμμαχό  μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούμε για τη δημιουργία των υποδομών, συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο»  δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου Ανδρέας Φίλιας και προσθέτει: «Δημιουργούμε  Δράσεις-Υποδομές με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και κατάκτηση ενός καλύτερου αύριο για τις γενεές που έρχονται. Υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού.  Έργα που  συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη όχι μόνο της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και του φυσικού κάλλους, των υποδομών και των σημείων ενδιαφέροντος που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί”.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί τέσσερις ημερίδες στους δήμους Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας, Ξηρομέρου και Ι.Π. Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα,  την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας, ώρα 12 το μεσημέρι και στις 18.00 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΛΑΪΣ» στη Βόνιτσα, ενώ για την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό και το απόγευμα στις 6, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεσολόγγι.