Αγανακτισμένοι είναι κάποιοι από τους επιχειρηματίες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με την κατάσταση που επικρατεί με τις σκνίπες και τα κουνούπια.

Τα κουνούπια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής, κάνουν επιθέσεις κατά σμήνη. «Δεν μπορεί να κάτσει άνθρωπος στην πλατεία αφού τον… θερίζουν» έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιείται στην πλατεία.

Ο ίδιος μάλιστα βλέποντας ότι κανείς από τους αρμοδίους δεν κάνει κάτι για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αναγκάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του για να γίνει απεντόμωση κοντά στους χώρους που διατηρεί τραπεζοκαθίσματα για τα οποία φυσικά έχει πληρώσει ένα σεβαστό ποσό στον δήμο.

Παρόμοια παράπονα έχουν και άλλες επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη πλατεία που πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη για να έχουν τραπέζια και καρέκλες στα Ψηλαλώνια όλο τον χρόνο και περιμένουν αυτή την εποχή για να έχουν δουλειά και να ισοσταθμίσουν τα χρήματα που έχουν δώσει τους υπόλοιπους μήνες.

Οπότε περιμένουν από τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα στις απεντομώσεις, αλλά και να φροντίζουν καλύτερα τους χώρους της πλατείας, με το γκαζόν, το πράσινο και τα φυτά, έτσι ώστε να μην δημιουργείται αυτή η κατάσταση.