Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή στον Έβρο, λόγω της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες από μετανάστες, ενώ αποτίμηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.
Λαλούσης: «Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό»

«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό», δήλωσε, κατά την επίσκεψή του χθες το πρωί, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η κατάσταση στον Έβρο δεν παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία περί προσπάθειας εργαλειοποίησης του μεταναστατευτικού στη περιοχή από την Τουρκία, που να παραπέμπουν σε κρίσεις του παρελθόντος.
Συνηθισμένη η κατάσταση στον Έβρο

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κινητικότητα και οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι στον Έβρο είναι η συνηθισμένη, αφού η στάθμη του ποταμού Έβρου πέφτει και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την προσπάθεια διέλευσης.

Οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε επαγρύπνηση στον Έβρο.
Μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Το καλό κλίμα ανάμεσα στη χώρα μας και τη Τουρκία συνεχίζεται ενώ δεν υπάρχουν προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι από τους σεισμούς στην γείτονα έως και σήμερα παραμένουν μηδενικές οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις.