Τα έργα των 5 Πατρινών καλλιτεχνών της τέχνης των comics που είχαν επιλεγεί από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στη δράση «Άλλαξε….στάση», στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, βρήκαν τον χώρο τους σε στεγασμένο χώρο του αίθριου του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Πρόκειται για μια υπαίθρια καρναβαλική έκθεση comics που θα φιλοξενείται μόνιμα στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και θα δίνει τη δυνατότητα όλο τον χρόνο παρουσίασης αντιπροσωπευτικών δημιουργιών της τέχνης των comics στο δημόσιο χώρο.

Με δεδομένη την φιλοξενία μεγάλων ανοιχτών συναυλιών, φεστιβάλ και εκδηλώσεων στα Παλαιά Σφαγεία που χαρακτηρίζονται από μεγάλη προσέλευση κοινού, η πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για την υπαίθρια έκθεση γίνεται η αιτία να «γνωριστούν» και να αλληλοεπιδράσουν οι πολίτες της πόλης με τους καλλιτέχνες αυτούς, που με αυτόν τον τρόπο «ξεφεύγουν» από τα όρια των Studio τους. Έτσι οι κομίστες και τα έργα τους αλλάζουν… στάση, αφήνουν τα στούντιο και εκτίθενται στο δημόσιο χώρο. Το καρναβάλι παγκοσμίως αποτελεί ένα πολιτιστικό στοιχείο το οποίο είναι κοινωνός της αλλαγής και της ανατροπής των κοινωνικών συμβάσεων. Με το slogan «Άλλαξε….στάση», οι καλλιτέχνες των comics δημιούργησαν τα έργα τους που πλέον εκτίθενται στον πολυσύχναστο υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων προτείνοντας εναλλακτικές μορφές δράσης, σκέψης και στάσης ζωής.

Οι πέντε Πατρινοί καλλιτέχνες των οποίων τα έργα κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο των Παλαιών Σφαγείων, είναι οι Ιάκωβος Βάης, Κώστας Βούλγαρης, Κώστας Ζυγούρης, Δημήτρης Κάσδαγλης και Γιώργος Μελισσαρόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση - Δράσεις με αφορμή την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – δημιουργικών εργαστηρίων του Δήμου Πατρέων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στις 19.00 στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων και συγκεκριμένα στο τμήμα παρουσίασης της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας για τα δημιουργικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά με τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης των έργων και των καλλιτεχνών των comics, καθώς και αναλυτική αναφορά γι΄ αυτούς. Άλλωστε η τέχνη των comics και οι μορφές τους, όπως και το Καρναβάλι μας, χωρίς να ταυτίζονται αυστηρά με συγκεκριμένη ηλικία, σίγουρα συνδέονται άμεσα και με τη δυναμική της παιδικής και νεανικής ηλικίας.