«Βροχή» έγιναν οι αιτήσεις από τη στιγμή που βγήκε στον "αέρα" η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού.
Ο Κοινωνικός Τουρισμός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων θα δώσει και φέτος μια άλλη πνοή στον εγχώριο τουρισμό αφού ένα μεγάλο ποσοστό από τους Έλληνες τουρίστες που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι κρατήσεις σε ξενοδοχεία διαφόρων περιοχών προέρχονταν από αυτά τα προγράμματα.
Στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αχαΐα που και τα δυο τελευταία καλοκαίρια το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ήταν στον "αέρα", σημείωσε ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά στην προσέλκυση επισκεπτών αυτού του είδους, οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου ελπίζουν να έχουν φέτος καλύτερες αποδόσεις.
Μάλιστα, τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί τα περασμένα έτη ξεπεράστηκαν το περσινό καλοκαίρι, τα χρήματα στους ξενοδόχους δίνονταν σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς από το κράτος και αποδείχτηκε ότι το πρόγραμμα ήταν μια καλή ενίσχυση για τον κλάδο.
Πάντως, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας και καταναλωτών, ένας στους δύο Έλληνες δύσκολα θα καταφέρει να πάει διακοπές το φετινό καλοκαίρι, ενώ ακόμα και αυτός που θα πάει φέρεται αποφασισμένος να μειώσει τα έξοδα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο 40% με 50%.
Με βάση αυτό, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι χωρίς τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού, δύσκολα θα είχε κάποια προοπτική για τα ξενοδοχεία και τις τοπικές αγορές που βρίσκεται το καθένα, ο εγχώριος τουρισμός και η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών.
Βλέπετε, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που δεν θα μπορέσουν να μπουν στο πρόγραμμα δύσκολα θα καταφέρει να πάει το φετινό καλοκαίρι κάπου διακοπές.