Καμία ειδοποίηση δεν έχει λάβει ο Δήμος ούτε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με το πότε θα πιάσουν εργασία οι εργάτες ανασκαφής που είναι να προσληφθούν μέσα από δικούς του πόρους, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στα τέσσερα σημεία της ανάπλασης της Άνω πόλης όπου έχουν βρεθεί αρχαία.

Πρόκειται για ένα επιπλέον κονδύλι της τάξεως των 120.000 ευρώ που διέθεσε ο δήμος για ένα ζήτημα που ουσιαστικά είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, όμως, επηρεάζει το έργο που έχει ξεκινήσει στην Άνω πόλη. Το κονδύλι έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο εδώ και πάνω από δύο μήνες, όμως, το θέμα έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι εργάτες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα.

Τα τέσσερα σημεία που έχουν βρεθεί αρχαία τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν κάποια αρχαιολογική αξία και για αυτό έχουν σταματήσει της εργασίες βρίσκονται το ένα στη Σωτηριάδου, δίπλα από το Ρωμαϊκό Ωδείο, το δεύτερο στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στη Δεξαμενή, το τρίτο κοντά στον ιερό ναό των Εισοδίων και το τέταρτο στην ανατολική πλευρά του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Οι εργασίες βέβαια συνεχίζονται από τον ανάδοχο σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια της ανάπλασης, όμως, το γεγονός ότι τα τέσσερα σημεία παραμένουν έτσι, είναι ένα θέμα που ίσως να καθυστερήσει στη συνέχεια όλη την εργολαβία.

Αφήστε που αρκετοί δημότες που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι έχει γίνει διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση αφού όπως λένε δεν μπορούν να κάνουν μια βόλτα στην γειτονιά τους.