Μεγάλη αναμένεται να είναι και αυτή τη νέα σχολική χρονιά η ζήτηση για τις θέσεις του Λαϊκού φροντιστηρίου, με τους ανθρώπους της δημοτικής δομής να έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για την κατάρτιση των θερινών τμημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό σε ότι αφορά την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 όπου τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα τέσσερα μαθήματα του πεδίου τους από το καλοκαίρι, έναν χρόνο δηλαδή πριν τις εξετάσεις, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ήδη το Λαϊκό φροντιστήριο έχει δημιουργήσει δύο τμήματα.

Χωρίς καν να έχει βγει σχετική ανακοίνωσή από τον Δήμο ή την αρμόδια αντιδημαρχία. Βλέπετε, τα δίδακτρα που χρειάζεται μια οικογένεια για να δώσει το παιδί της πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν από τα 300 ευρώ το μήνα το λιγότερο και μπορεί να ξεπεράσουν και τα 500.

Χρήματα που πλέον με τις οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν λίγες οικογένειες μπορούν να διαθέσουν με ευκολία, ενώ αυτές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα αυξάνονται συνεχώς.

Για αυτό και οι ανάγκες του Λαϊκού φροντιστηρίου του Δήμου μεγαλώνουν και χρειάζονται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι εθελοντές καθηγητές και επιστήμονες για να καλύψουν τα μαθήματα στα τμήματα που δημιουργούνται.