Μπορεί η δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει σε ένα σημαντικό έργο, από τα χρόνια κιόλας της πρώτης της θητείας, αναδιαμορφώνοντας και ανακαινίζοντας πάνω από το 95% των παιδικών χαρών της Πάτρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα για το παιχνίδι των παιδιών.

Κάποιες από αυτές τις παιδικές χαρές που ανακαινίστηκαν και μπήκαν καινούργια σύγχρονα όργανα που τηρούν τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας για την πιστοποίηση τους, έχουν τα προβλήματα τους.

Είτε από κακοτεχνίες, είτε από βανδαλισμούς που έγιναν στην πορεία, είτε από την φθορά της χρήσης αφού ορισμένες από αυτές έχουν κλείσει πάνω από μια πενταετία που έχουν ανακαινιστεί.

Ένα από τα παραδείγματα αυτά των προβληματικών και σύγχρονων ταυτόχρονα παιδικών χαρών είναι στο Νότιο Πάρκο, σε μία παιδική χαρά που παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδάκια.

Σύμφωνα με γονείς και συγγενείς (παππούδες και γιαγιάδες) που πάνε εκεί με τα παιδιά η μία από τις δύο τσουλήθρες έχει μια τρύπα στο πάτωμα, ενώ το ύψος της στο σημείο που τερματίζει είναι αρκετά υψηλό, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν όταν πέφτουν με φόρα.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες παιδικές χαρές της Πάτρας, με όργανα που χρειάζονται άμεση συντήρηση και άλλα που έχουν υποστεί ζημιές. Επιπλέον, σύμφωνα με τους γονείς, σε πολλές από τις παιδικές χαρές οι πόρτες εισόδου και εξόδου, φρακάρουν και είναι προβληματικές.

(Οι φωτογραφίες είναι της Κωνσταντίνας Φωτοπούλου).