Όπου φύγει – φύγει οι πατρινοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την έξοδο να έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και να κορυφώνεται τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Δεκάδες συνδημότες σχεδίασαν την πρώτη καλοκαιρινή τους απόδραση και φέτος κλασικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος και έτσι ήδη η Πάτρα από το πρωί του Σαββάτου έχει μείνει σχεδόν μισή.

Οι περισσότεροι προγραμμάτισαν κοντινές αποδράσεις σε παραθεριστικά μέρη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Χιλιαδού, στο Μοναστηράκι, στην Ναύπακτο, αλλά και στην Αχαΐα όπως στην Ακράτα, στο Διακοπτό και στην Αιγιαλεία.

Άλλοι πάλι προτίμησαν δυτικά της Πάτρας, στην Δυτική Αχαΐα και κυρίως στα παράκτια μέρη της Βόρειας Ηλείας, από την Κυλλήνη, τους Φούρνους και το Αρκούδι έως στην Κουρούτα και στο Παλούκι, ενώ υπήρχαν και άλλοι που προτίμησαν να κάνουν ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα και να κατέβουν στην όμορφη Μεσσηνία.

Αρκετό κόσμο πάντως είχαν τα δρομολόγια από Πάτρα προς Σάμη Κεφαλονιάς και Ιθάκη, ενώ κάποιοι έφυγαν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο μεριά που έχει ξεκινήσει ήδη να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από ξένους τουρίστες.

Και φυσικά δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχοντας συνδυάσει την πρώτη τους καλοκαιρινή απόδραση με την Λευκάδα, έφυγαν για τριήμερο για το υπέροχο νησί του Ιονίου που και αυτό φέτος αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο. Η Πάτρα πάντως χωρίς επισκέπτες και με τους πολλούς να έχουν αναχωρήσει από το κλεινόν άστυ έμεινε σχεδόν έρημη.

Μπορεί έτσι να υπάρχουν αρκετά προβλήματα και με δυσκολία να βγάζουν πολλοί την καθημερινότητα τους, όμως, από την άλλη οι αποδράσεις και η δίψα για το καλοκαίρι, συνεχίζει την κατεύθυνση που είχε διαμορφώσει το περασμένο καλοκαίρι, μετά την πανδημία, δείχνοντας ότι οι εξορμήσεις αυτές, οι διακοπές και η αναψυχή δεν είναι πλέον πολυτέλεια για τους λίγους, αλλά ανάγκη για τους πολλούς.