Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν ότι καθαρίσει σωστά το τριχωτό της κεφαλής της πλειοψηφίας των ανθρώπων – με αποτέλεσμα επομένως πιο πυκνά και πιο πλούσια και μαλλιά – αλλά υπάρχουν φορές που το να βάζετε διπλό σαμπουάν μπορεί να είναι ευεργετικό.

Το τριχωτό της κεφαλής είναι ένα σμηγματογόνο και λιπαρό μέρος του δέρματός μας. Υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο μικροπεριβάλλον εκεί, οπότε πρέπει να πλένουμε το δέρμα για να απομακρύνουμε τη βρωμιά, τα υπολείμματα και το λάδι, όπως αναφέρει το vita.

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας δύο φορές, λοιπόν, ουσιαστικά προσπαθείτε να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής πιο καλά. Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι περισσότεροι ειδικοί σας συμβουλεύουν να μην το κάνετε αυτό στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του να λούζεστε με διπλή δόση σαμπουάν

Σε γενικές γραμμές, αν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν, θα χρειαστεί να λούσετε τα μαλλιά σας μόνο μία φορά και οι οδηγίες δεν αλλάζουν ανάλογα με το φύλο ή το μήκος των μαλλιών.

Εάν λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά ή χρησιμοποιείτε πολλαπλά προϊόντα styling, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε το διπλό σαμπουάν, επειδή το πρώτο χαλαρώνει τη βρωμιά και το δεύτερο την απομακρύνει.

Μήπως κάποιοι θα έπρεπε, ίσως, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν το προϊόν μια τρίτη φορά; Το τριπλό λούσιμο είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, περιττό. Εκτός από την περίπτωση που τα μαλλιά είναι εξαιρετικά λιπαρά από την άσκηση.

Ακόμη και δύο δόσεις είναι περιττές για τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή η πρακτική αυτή μπορεί να καταλήξει να αφαιρεί από τα μαλλιά σας κάποια ευεργετικά έλαια.

Το κλειδί είναι να διατηρήσετε τα καλά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής σας, οπότε το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να τα στεγνώσει και να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα, όπως αφαίρεση του χρώματος, ξηρότητα, ψαλίδα και ξεφλούδισμα.

Το κεφάλι σας είναι σαν να πλένετε οποιοδήποτε μέρος του δέρματός σας. Όταν πλένετε υπερβολικά το χέρι σας, για παράδειγμα, αποκτάτε έκζεμα, επειδή διαταράσσετε το φράγμα. Έτσι έχετε ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα.