Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε ο εντολέας του. Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό γυναικοκτόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου από τις φυλακές Κορυδαλλού για να εξεταστεί στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των δύο φύλων, να αναφέρουν φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, να προτείνουν τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας κλπ. Η Σίσσυ Χρηστίδου αντέδρασε μέσα από την εκπομπή της για το γεγονός ότι έδωσε εξετάσεις με ένα τέτοιο θέμα.

«Ο βρασμός ψυχής, δεν ξέρω ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά εικάζω ότι θα έπρεπε να ακολουθείται από έναν άνθρωπο καταρρακωμένο κι όχι από έναν άνθρωπο που διαβάζει, δίνει τις πανελλήνιές του κι ήθελε μόνος του να αντιμετωπίσει την δίκη του. Στο τέλος νομίζαμε ότι εσείς θα είστε σαν γραμματέας του κι ότι μόνος θα χειριστεί το δικαστήριο. Όλο αυτό δεν δείχνει έναν άνθρωπο που χάνει εύκολα τον έλεγχο. Μιλάμε για αξιολόγηση αυτής της συνθήκης. Δικαίωμά του είναι, αλλά δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς όμως που βρήκε το μυαλό να διαβάσει; Δεν θα αλλάξει κάτι σε μία τραγωδία, αλλά ο τρόπος που την αντιμετωπίζεις, δείχνει πράγματα για εσένα για το πόσο έχεις πονέσει, αν μπορείς να ζήσεις με αυτό, αν έχεις μετανιώσει, αν μπορείς να κοιμάσαι, να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.» είπε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

Παρακάτω συνέχισε η παρουσιάστρια: «Είσαι μετανιωμένος, θες να μειωθεί η ποινή σου, έχουν γίνει όλα αυτά. Δίνεις πανελλήνιες, σου έρχεται αυτό το θέμα, δεν πετάς το στυλό και φεύγεις; Κάθεσαι 1,5 ώρα και αναπτύσσεις τις ιδέες σου; Πραγματικά»