Η τελευταία υπογραφή που έπεσε από την πλευρά των Αμερικανών, για να ανάψει το πράσινο φως για την πώληση των αεροσκαφών F35 στην Ελλάδα, αφορά και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό και την δυτική Ελλάδα! Η 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, θα είναι η "φωλιά" των stealth μαχητικών, τα οποία θα πάρουν την θέση των "γερόλυκων" Φαντομάδων, όπως σχεδιάζουν οι επιτελείς της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Άλλωστε η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, το 2019, στο πλαίσιο της άσκησης "Ηνίοχος" είχε φιλοξενήσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ηγεσία της ΠΑ, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για τις υποδομές που θα απαιτηθούν για τα F-35 και μάλιστα οι υποδομές αυτές δεν θα γίνουν με τη μέθοδο των αντισταθμιστικών οφελημάτων, καθώς όπως πιστεύουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το κόστος θα είναι μικρότερο, αν γίνει από την ίδια την ΠΑ. Πρόκειται κυρίως για νέες, υπερσύγχρονες κτηριακές υποδομές, αλλά και υποδομές νέων τεχνολογιών και υποδομών ασφαλείας, ώστε οι Αμερικανοί να δώσουν την έγκρισή τους προκειμένου να φιλοξενηθεί το μαχητικό με την απόρρητη τεχνολογία στην Ανδραβίδα.
Μάλιστα οι διαδικασίες για την πλήρη αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης, αναμένεται να τρέξουν άμεσα, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα, όταν τα πρώτα F35 με τα ελληνικά εθνόσημα στα φτερά τους, ξεκινήσουν το μακρινό, υπερατλαντικό ταξίδι, προς την Ελλάδα.
Δείτε φωτό από την φιλοξενία των Ιταλικών F35 στην Ανδραβίδα το 2019: