Μπορεί με βάση τα στατιστικά στοιχεία η ανεργία να έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Δυτική Ελλάδα.

Όμως οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τη λένε. Η περίπτωση των 120 εργαζομένων που εργάζονται οι περισσότεροι από αυτούς για αρκετά χρόνια σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ είναι μια από αυτές.

Κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ΒΙΠΕ στην Πάτρα, έχοντας εργοστάσιο που κατασκευάζει κουτάκια αλουμινίου για αναψυκτικά και άλλες χρήσεις, πρόκειται να βάλει λουκέτο στη μονάδα που διατηρεί στην περιοχή μας.

Την είδηση μετέδωσε στην ΕΡΑ ο δημοσιογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου. Τα “μαύρα σύννεφα” στην εταιρεία είχαν φανεί από το 2021 οπότε και έκλεισε το πρώτο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα μένει μόνο με ένα στην Κόρινθο.

Αλλά και εκεί υπήρξαν απολύσεις προσωπικού. Στην Πάτρα 120 εργαζόμενοι θα χάσουν όπως φαίνεται τη δουλειά τους, ενώ η εταιρεία υποσχέθηκε αποζημιώσεις, ένα χρόνο ιδιωτική ασφάλεια και παροχή συμβούλου για πιθανή εύρεση εργασίας σε άλλους χώρους.