Σημαντική αναμένεται να είναι η αποχή στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου από πλευράς των εργαζομένων στην εστίαση, στον τουρισμό και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Εργαζόμενοι που έχουν ήδη φύγει από τον περασμένο Απρίλιο για σεζόν σε νησιά και σε τοπ τουριστικά μέρη, έχουν δηλώσει στα σωματεία τους ότι είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσουν να πάρουν άδεια από τους εργοδότες τους για να πάνε να ψηφίσουν για μια μέρα.

Ανάμεσα τους και αρκετοί πατρινοί που εργάζονται σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κρήτη, η Ρόδος κτλ. Άλλωστε, το να έρθουν στην Πάτρα και να ψηφίσουν θα χρειαζόταν παραπάνω από μία ή δύο μέρες, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία για τους ίδιους, αλλά και δύσκολα θα δινόταν μια τέτοια άδεια από τους εργοδότες τους.

«Στις 25 Ιουνίου θα βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Οπότε είναι δύσκολο να μας δοθούν άδειες από τους εργοδότες μας αφού η δουλειά θα είναι αρκετή και δεν υπάρχουν περιθώρια» μας έλεγε ένας εργαζόμενος σε νησί του Ιονίου πάνω στο όλο θέμα.

Οι περισσότεροι βέβαια δεν πρόκειται να έρθουν για να ψηφίσουν, επειδή δεν καίγονται κιόλας. Άλλωστε, ούτε στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι περισσότεροι από αυτούς μπόρεσαν να έρθουν στην Πάτρα για να ψηφίσουν.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων που ασχολούνται με την εστίαση ή τον τουρισμό έχουν φύγει φέτος για σεζόν στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.