Προβάδισμα 20,4% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, διαφορά παρόμοια με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, τέτάρτο το ΚΚΕ με 6,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 3,6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO ενοψει των εκλογών του Ιουνίου στη Βουλή μπαίνουν το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 4,3%. Αντίθετα εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με 1,6%.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 73,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα αλλάξει ή μάλλον δεν θα αλλάξει την ψήφο του στις εκλογές του Ιουνίου με ένα 23,2% να απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στο ίδιο ερώτημα.

Παράλληλα το 51,2% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα «αν θα θέλατε να σχηματίσει η ΝΔ μια αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές, ποσοστό που ανεβαίνει στο 75,2% στο ερώτημα «αν πιστεύετε ότι η ΝΔ θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές».

Στην δημοσκόπηση της GPO τέθηκε, τέλος, και το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αν το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου είναι παρόμοιο με αυτό του Μαΐου για την αξιωματική αντιπολίτευση, με το 56,1% να απαντά «ναι,μάλλον ναι» και το 37,4% να απαντά «όχι, μάλλον όχι»