Στο 85% αναμένεται να κυμανθούν οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα ξενοδοχεία της Αχαΐας, από την Αιγιαλεία έως και την Δυτική Αχαΐα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των ξενοδόχων στο νομό Δημήτρη Διαμαντόπουλο.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους το ενδιαφέρον όλο το περασμένο διάστημα για κρατήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν αρκετά μεγάλο, με τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από διάφορα μέρη της επικράτειας.

«Όταν μιλάμε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναφερόμαστε αποκλειστικά σχεδόν σε Έλληνες επισκέπτες που κλείνουν για μία ή δύο διανυκτερεύσεις ένα δωμάτιο. Θεωρούμε ότι όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο οι κρατήσεις θα κυμανθούν σε όλη την παράκτια γραμμή της Αχαΐας, σε ένα υψηλό ποσοστό πληρότητας».

Άλλωστε, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ουσιαστικά για τις ξενοδοχειακές και τις τουριστικές επιχειρήσεις η πρεμιέρα της καλοκαιρινής σεζόν. Μεγάλο όμως είναι το ενδιαφέρον και για τα Καλάβρυτα όπου εκεί το φεστιβάλ που γίνεται από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φέρνει κόσμο με την πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι στο 100%.

Σε υψηλά ποσοστά πληρότητας κινούνται και οι κρατήσεις για τα παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας, με δεκάδες εκδρομείς να επιλέγουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο για μίνι αποδράσεις.

Εκτός όμως από αυτούς που πρόκειται να έρθουν στα μέρη μας για το τριήμερο υπάρχουν και δεκάδες πατρινοί που αναμένεται να αποδράσουν, κλείνοντας κρατήσεις σε ταξιδιωτικές εκδρομές ή σε νησιά των Επτανήσων, με την Λευκάδα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να δέχονται εκτός από ξένους τουρίστες (έχει ξεκινήσει εκεί η σεζόν για τα καλά) και αρκετούς Έλληνες εκδρομείς.