Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, αλλά και σε αυτές στην Αγίου Νικολάου.

Αυτή είναι η εκτίμηση της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι της αντιδημαρχίας σε ότι αφορά τις εργασίες στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, έστω και αν υπήρξε μια καθυστέρηση σε ότι αφορά την παράδοση της αριστερής σκάλας.

Ωστόσο, επειδή οι εργασίες συνεχίζονται στο δρομάκι κάτω από το αλσύλλιο και τα Ψηλαλώνια, αλλά και στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, για τον λόγο αυτό δεν έχουν παραδοθεί ακόμα οι σκάλες. Άλλωστε, πέρα από τις σκάλες γίνονται και εργασίες στην πάνω πλευρά τους όπου και εκεί θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο έργο της ανάπλασης.

Πάντως, με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, οπότε θα είναι έτοιμες και οι σκάλες.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις εργασίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου το έργο, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη ένα σημαντικό τμήμα από τις σκάλες σε ότι αφορά την αποκατάσταση των φθορών τους έχει ολοκληρωθεί και αυτό που μένει είναι να προχωρήσουν οι εργασίες στα κολωνάκια του μνημείου.

Έτσι, ένα από τα τουριστικά μνημεία και τοπωνύμια της πόλης, όπως είναι οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, θα αποκτήσουν μια άλλη όψη και μια άλλη αισθητική, χωρίς να έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους, ίσως και πριν από το τέλος του καλοκαιριού.