Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ ξεπέρασε σε πλούτο τον μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, καθώς την Τετάρτη οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν κατά 2,6% το Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο Μασκ και ο 74χρονος Γάλλος επιχειρηματίας έδιναν φέτος μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση στο Bloomberg Billionaires Index, μια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Αρνό ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Μασκ τον Δεκέμβριο, καθώς η βιομηχανία τεχνολογίας βρέθηκε υπό πίεση ενώ τα κλάδος ειδών πολυτελείας έδειξε ανθεκτικότητα απέναντι στον πληθωρισμό. Η LVMH, την οποία ίδρυσε ο Αρνό έχει κάτω από την ομπρέλα της brands όπως η Louis Vuitton, η Fendi και η Hennessy.

Η πίστη στην άνθηση του κλάδου της πολυτέλειας έχει αρχίσει να εξασθενεί εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, ιδίως στην ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Κίνας. Οι μετοχές της LVMH έχουν σημειώσει πτώση περίπου 10% από τον Απρίλιο, ενώ μέσα σε μία μόλις ημέρα «χάθηκαν»11 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή περιουσία του Αρνό.

Ο Μασκ, εν τω μεταξύ, έχει κερδίσει περισσότερα από 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν – η οποία περιλαμβάνει το 71% της περιουσίας του – έχει σημειώσει άνοδο 66% από την αρχή του έτους. Η περιουσία του Μασκ αποτιμάται πλέον σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, ενώ του Αρνό σε περίπου 186,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr