Ξεκίνησε η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων με τους μαθητές των ημερησίων και των εσπερινών ΕΠΑΛ, να βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στα εξεταστικά κέντρα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τους μαθητές των ΓΕΛ αυτή τη φορά να δίνουν το πρώτο τους μάθημα. Στην Αχαΐα θα προσέλθουν συνολικά για να δώσουν πανελλαδικές 3.006 υποψήφιοι και συγκεκριμένα 2.414 στα ΓΕΛ και 592 στα ΕΠΑΛ.

Στον νομό έχουμε 34 εξεταστικά κέντρα των ΓΕΛ και 4 των ΕΠΑΛ, αλλά και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα  για τα ΓΕΛ και ένα των ΕΠΑΛ τα οποία θα υποδέχονται μαθητές από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας και στην Περιφερειακή Εκπαίδευση της Δυτικής Ελλάδας τονίζουν ότι όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές και ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Παιδείας θα ανέλθει κοντά στις 90.000 και θα διαγωνιστούν για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.