Κάτι παραπάνω από προβληματική είναι η σήμανση στον παραλιακό ποδηλατόδρομο της Πάτρας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αρκετοί πατρινοί θα πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις για να διορθώσουν την όλη κατάσταση.

Οι σημάνσεις στα σημεία που ο παραλιακός ποδηλατόδρομος διασταυρώνεται είτε με τον παραλιακό δρόμο του νέου λιμανιού, είτε με τον αστικό ιστό της Όθωνος Αμαλίας, δεν φαίνονται και αλλού δεν υπάρχουν καθόλου.

Το πιο επικίνδυνο σημείο σε ότι αφορά τις σημάνσεις είναι στο ύψος της Γούναρη, εκεί που ο ποδηλατόδρομος τέμνεται από τον παραλιακό δρόμο και τα αμάξια στρίβουν για να μπουν στον αστικό ιστό της πόλης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης έγινε και ένα ατύχημα από το οποίο ευτυχώς δεν είχαμε τα χειρότερα. Ένας νεαρός ποδηλάτης που προέρχονταν από το Νότιο Πάρκο προς την Γούναρη, παρασύρθηκε από αμάξι που εκείνη την ώρα έστριβε προς το κέντρο της πόλης και δεν είδε τη σήμανση.

Οι πινακίδες σήμανσης δεν φαίνονται καλά, ενώ κρύβονται και από τους θάμνους. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, δεν χτύπησε, ωστόσο τόσο αυτός, όσο και η οδηγός υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τι γίνεται σε καθημερινή βάση στο σημείο, είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν και άλλα ατυχήματα αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση.

 Από το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από αμάξια στρίβουν και φορτηγά ή μεγάλου κυβισμού επαγγελματικά οχήματα. Όπως λένε έχουν γνωστοποιήσει στους αρμοδίους της δημοτικής αρχής το όλο θέμα, έχουν κάνει συστάσεις, όμως μέχρι ώρας δεν υπήρξε καμία απάντηση.