Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 βρέθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας. Τον γνωστό ηθοποιό και βιογράφο φιλοξένησε η Αθηναΐς Νέγκα, όπου μεταξύ άλλων των ρώτησε για το τέλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«Η μόνη που έφυγε με όλα τα φώτα στραμμένα επάνω της ήταν η Αλίκη. «Έφυγε» σαν τη Santa Evita, που λέμε. Είδαμε και την τελετή, κάθε μέρα μαθαίναμε από τα κανάλια τι συνέβαινε με την υγεία της. Έγινε αυτό που θα ήθελε κι εκείνη για τον εαυτό της», δηλώνει ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Όπως έλεγε, δεν θα ‘θελε να φύγει και να βρίσκεται στις πίσω σελίδες των εφημερίδων. Ήθελε να είναι πρωτοσέλιδο και «έφυγε» πρωτοσέλιδο», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός για τη μεγάλη ντίβα του ελληνικού Θεάτρου.

«Ίσως ήταν και ένα φαινόμενο της εποχής αλλά νομίζω πως αυτό έχει να κάνει με μία τελείως προσωπική κατάσταση του καθενός, το πώς τοποθετεί τον εαυτό του στον χωροχρόνο», συμπληρώνει αργότερα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάκης Δελαπόρτας περιγράφει για την καθημερινότητα της Αλίκης Βουγιουκλάκη:

«Ήταν μία απλή γυναίκα στο σπίτι της, ντυμένη όμως πάντα με τον ρόλο της σταρ. Μπορεί να έτρωγες μαζί της και να μιλούσατε και παράλληλα να σε κοιτούσε και να σου έκανε κάποιες πόζες. Ήταν και σταρ και πολύ καλή ηθοποιός».