Πλαφόν στις κηδείες έβαλε η δημοτική αρχή της Πάτρας εξαιτίας της έλλειψης εργατών στα δύο μεγάλα κοιμητήρια της πόλης.

Η απόφαση που έχει παρθεί από τον δήμο είναι να γίνονται από τρεις κηδείες σε κάθε δημοτικό κοιμητήριο, δηλαδή έξι την ημέρα. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τη σημαντική έλλειψη εργατών ταφής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις εργασίες που χρειάζονται για να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Να σκάβουν δηλαδή το κάθε μνήμα και στη συνέχεια να ρίχνουν το χώμα πάνω από το φέρετρο. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις τρεις εργάτες που καλύπτουν οριακά ακόμα και τον αριθμό των έξι κηδειών συνολικά την ημέρα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας αντιδημαρχίας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των συγγενών των νεκρών που θα πρέπει να αναμένουν για να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο, αλλά και των γραφείων τελετών αφού το πλαφόν στις κηδείες, όπως είναι φυσιολογικό, περιορίζει την δουλειά τους.

Σύμφωνα με τα γραφεία τελετών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για καιρό, με τρεις κηδείες τη μέρα σε κάθε δημοτικό κοιμητήριο, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχουμε λίστα αναμονής, με ότι αυτό σημαίνει και τις οικογένειες των συγγενών που θα επιβαρύνει την συναισθηματική τους φόρτιση.

Πάντως, από την πλευρά της η δημοτική αρχή εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας ότι το πλαφόν αυτό δεν θα κρατήσει για πάνω από δέκα με δεκαπέντε μέρες, καθώς ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη οχτώ εργατών ταφής με την μορφή σύμβασης.