Ο ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας beach soccer, Άρης Θωμάς επιβίωσε από θαύμα, καθώς χτυπήθηκε από 20.000 volt, έπαθε ανακοπή αλλά επανήλθε από το ίδιο το ρεύμα που λειτούργησε ως απινιδωτής!

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 26χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε από το ηλεκτρικό φορτίο του κεραυνού που τον χτύπησε ενώ βρισκόταν στη θάλασσα στη Ρόδο, ο Άρης Θωμάς, που χτυπήθηκε από ρεύμα, μίλησε για το συμβάν και το πώς επιβίωσε εν τέλει έχοντας πρώτα... πεθάνει.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας beach soccer και προπονητής τοπικής ομάδας της Πάτρας, εν ώρα εργασίας χτυπήθηκε από εργοταξιακό ρεύμα, τάσης 20.000 vol, υπέστη ανακοπή, αλλά επανήλθε στη ζωή. O ίδιος περιέγραψε στο Star την μεταθανάτια εμπειρία που, όπως υποστηρίζει, βίωσε.

«Ήμασταν σε μία ταράτσα, όπου υπήρχε ένα δώμα και θα περνούσαμε πάνελ οροφής. Δουλειά ρουτίνας. Ξαφνικά έγινε ένα λάθος στη δουλειά, το καλώδιο πέρασε από κοντά, ένα είδος που το λένε οι ηλεκτρολόγοι "τόξο", έκανε γείωση στον αδελφό μου και μετά ήρθε σε μένα. Τη στιγμή που πήγα να τρυπήσω, με χτύπησε το ρεύμα, έπεσα, προσπαθούσα να σηκωθώ, δεν μπορούσα να μιλήσω και να κουνηθώ. Έβλεπα την ακτίνα του ρεύματος να με χτυπάει από το χέρι στο κορμί. Έπαθα ανακοπή καρδιάς».

Ο Άρης Θωμάς είπε ότι βίωσε μεταθανάτια εμπειρία: «Είχα μια μεταθανάτια εμπειρία. Έβλεπα τον εαυτό μου να καίγεται από ένα ύψος 10 μέτρων. Ένιωθα γαλήνια, με έβλεπα να καίγομαι αλλά δεν ένιωθα πόνο, ούτε άκουγα και ξαφνικά φτάνω σε ένα φως» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τους γιατρούς, το ρεύμα που τον χτύπησε, τού προκάλεσε ανακοπή καρδιάς και το ίδιο ρεύμα που βρισκόταν μέσα του, έδρασε ως απινιδωτής που τον επανάφερε στη ζωή. «Η τάση αυτή απ' ό,τι μας είπαν ήταν 20.000 volt».