Με τις έρευνες για την ανεύρεση της Μαντλίν Μακάν να μην σταματούν, φαίνεται πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αρχών έχουν έρθει άλλες δύο περιοχές στην Πορτογαλία, στις οποίες μπορούν να αναζητηθούν στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ερευνητές από την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία εστίασαν στην απομονωμένη τεχνητή λίμνη Barragem do Arade στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ένα σημείο που ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ αναφερόταν ως τον «μικρό του παράσδεισο» και βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της Μαντλίν το 2007.

Μετά από τις έρευνες αυτές (στις οποίες αναφέρθηκε πως εντοπίστηκε ένα «συναφές» με την υπόθεση στοιχείο), φαίνεται πως στο στόχαστρο έρχονται πλέον δύο άλλες περιοχές κοντά στην περιοχή Praia da Luz, στην οποία η μικρή Βρετανίδα έμενε με την οικογένειά της, αφού οι Γερμανοί «ξεψάχνισαν» περί τις 8.000 φωτογραφίες που ανήκαν στον παιδεραστή Μπρούκνερ και αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με στόχο να εντοπίσουν τις περιοχές που αυτές τραβήχτηκαν.

Μια αστυνομική πηγή ανέφερε συγκεκριμένα στη Sun: «Οι Γερμανοί αστυνομικοί εξέτασαν πάνω από 8.000 φωτογραφίες του Μπρούκνερ, αυτή η έρευνα τους οδήγησε στο Barragem do Arade, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέρη που εμφανίστηκαν στις φωτογραφίες».

Υπενθυμίζεται πως από τις έρευνες της προηγούμενης εβδομάδας προέκυψαν αρκετά ευρήματα που εστάλησαν για εξέταση, με την Daily Mail να αναφέρει πως μεταξύ αυτών ήταν κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα.

Αφετηρία για τις έρευνες στην τεχνητή λίμνη ήταν μια πληροφοριοδότης, πρώην φίλη του Μπρούκνερ, που ζούσε στο Αλγκάρβε για περίπου 30 χρόνια και ανέφερε πως ο Γερμανός επισκεπτόταν «συχνά» την περιοχή, αλλά πάντα υπό ένα πέπλο «μυστικότητας». Η Daily Mail ανέφερε πως ο Μπρούκνερ πήγαινε εκεί και κατασκήνωνε, με στόχο την «προσωπική του κάθαρση», όπως ανέφερε η ίδια πηγή στις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή, στην πατρίδα του, τη Γερμανία: έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε, όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007.