Πάνω από 15.000 τουρίστες έχουν φτάσει μέχρι ώρας στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου.

Από τις 5 Μαΐου και μετά που ξεκίνησαν οι αφίξεις αεροπλάνων από το εξωτερικό η κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι συνεχώς αυξητική, κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί το δίμηνο του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η καλή μέρα όμως όπως λέει και ο λαός φαίνεται από το πρωί και έτσι η επιβατική κίνηση δείχνει από τώρα να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών (από το 2020 και μετά) στο αεροδρόμιο του Αράξου που αποτελεί την πύλη της Δυτικής Ελλάδας.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι την Τρίτη και την Πέμπτη, τις μέρες της εβδομάδας με τη μεγαλύτερη κίνηση, φτάνουν στο αεροδρόμιο του Αράξου, κοντά στα οχτώ με εννέα αεροπλάνα που έρχονται γεμάτα, δηλαδή με 160 – 170 επιβάτες.

Τις άλλες μέρες της εβδομάδας φτάνουν στον Άραξο δύο με τρεις πτήσεις που και αυτές είναι γεμάτες από επιβάτες και έτσι αθροιστικά και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέσα σε αυτόν τον σχεδόν έναν μήνα που έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις από το εξωτερικό έχουν έρθει γύρω στους 15.000 με 16.000 τουρίστες σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (πάνω από 5.000 επισκέπτες την εβδομάδα). 

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι από την Γερμανία, από την Πολωνία και το Ισραήλ, ενώ σύντομα θα αυξηθεί η επιβατική κίνηση από αγορές όπως η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Ιταλία και η Λετονία. Το γεγονός και μόνο ότι μέσα στον πρώτο μήνα της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν ήρθε στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιβατών, αφήνει τους καλύτερους οιωνούς για τη συνέχεια.