Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 39χρονης γυναίκας, την οποία δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη.

Η υγεία της εθελόντριας (οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή»), η οποία νοσηλεύεται στην Α' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά από το δάγκωμα του ερπετού που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, δείχνει να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ασθενής, τέταρτο 24ωρο μετά το δάγκωμα της οχιάς, συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά, είναι αιμοδυναμικά σταθερή και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως η 39χρονη κλήθηκε να απομακρύνει οχιά που εντοπίστηκε στο 30ό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά της να την απομακρύνει δέχθηκε το δάγκωμα από το φίδι.
Θεσσαλονίκη: Η 39χρονη σώθηκε από την άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο

Για την κατάσταση της υγείας της 39χρονης μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως το αναφυλακτικό σοκ είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται υπό τη μορφή αναφυλακτικού σοκ. Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς, αλλά κάποιοι με αλλεργικό υπόβαθρο εκδηλώνουν αναφυλακτικό σοκ», είπε ο κ. Καπραβέλος στο Mega.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ και η μεταφορά της 39χρονης στο νοσοκομείο αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή της. «Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα», σχολίασε και ανέφερε πως οι γιατροί αρχίζουν να αποσύρουν σιγά σιγά τη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είχε ελπίδες. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Εάν καθυστερούσε λίγο ακόμα, θα είχαμε τραγικές συνέπειες. Η κοπέλα πάει καλύτερα, ξεκίνησε μερική απόσυρση της μηχανικής και φαρμακευτικής υποστήριξης. Είναι σε καλό δρόμο, οι συνάδελφοι είναι αισιόδοξοι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η πλήρης απόσυρση της υποστήριξης. Ο οργανισμός της αντιδρά, φεύγει η τοξική κατάσταση και αντίδραση», επισήμανε ακόμη ο κ. Καπραβέλος.