Κάθετα διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας και οι έμποροι με το σενάριο της επιβολής δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο που αποτέλεσε πρόταση της τροχαίας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των διπλοπαρκαρισμάτων και του κυκλοφοριακού.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι έμποροι η πρόταση αυτή σε περίπτωση που προχωρήσει θα συναντήσει σημαντικές αντιδράσεις από την αγορά, αφού επί της ουσίας θα αποκλειστεί το ιστορικό κέντρο της Πάτρας και μαζί με αυτό τα εμπορικά μαγαζιά, έχοντας ένα ακόμα πρόβλημα για να αντιμετωπίσουν.

Οι έμποροι πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα δείχνουν να έχουν την ίδια άποψη με την δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά κάποιοι οδηγοί που παρκάρουν μονίμως παράνομα, δημιουργώντας πρόβλημα σε όλη την πόλη.

«Αν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα των ανθρώπων αυτών, χωρίς να υποφέρει μια πόλη και η αγορά της, τότε τι να πει κανείς» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, σε τοπικό ραδιόφωνο της πόλης.

Ωστόσο, οι έμποροι και τα μαγαζιά αναγνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει ειδικότερα τους τελευταίους μήνες σε κομβικούς κεντρικούς δρόμους και ζητούν λύσεις από την τροχαία από τη στιγμή που στην Πάτρα δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία.

Από την πλευρά του δήμου οι έμποροι ζητούν να έχουν ενημέρωση για τις επικείμενες πεζοδρομήσεις και να συνεργαστεί με την τροχαία για να σταματήσει η παράνομη στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους και σε πλατείες.