Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν με τις μύγες και τα κουνούπια κάτοικοι και καταστηματάρχες σε διάφορα σημεία της Πάτρας αφού όπως λένε τα δέντρα δεν έχουν κλαδευτεί και δεν έχει γίνει η ανάλογη φροντίδα από τα συνεργεία του δήμου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής της Αγίας Σοφίας, στην οδό Κορίνθου και Κιλκίς, ο δρόμος έχει γεμίσει από πεσμένα μούρα που έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα αντιαισθητική εικόνα, με τις μύγες και τις σκνίπες να κάνουν πάρτι από τους καρπούς που έχουν πέσει στο σημείο.

Αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να ξύνονται αφού ειδικότερα οι σκνίπες και τα κουνούπια είναι αμείλικτα. Μια από τα ίδια όμως συμβαίνει και στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Ο πεζόδρομος με τις νεραντζιές έχει γεμίσει από πεσμένα και σάπια νεράντζια αφού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα δέντρα δεν έχουν κλαδευτεί στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται ζωύφια.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ο δήμος δεν αλλάξει κάτι κλαδεύοντας τα δέντρα και μαζεύοντας τα μούρα και τα νεράντζια, τα πράγματα σίγουρα θα χειροτερέψουν στην καρδιά του καλοκαιριού.