Αυξημένες παραμένουν οι τιμές των καυσίμων κίνησης στα πρατήρια της Πάτρας και της Αχαΐας, με αρκετούς οδηγούς να κάνουν τα παράπονα τους, προσπαθώντας να εξηγήσουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων της Πάτρας είναι αυτή τη στιγμή στο 1,83 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του ντίζελ στο 1,54 ευρώ το λίτρο.

Τιμές που όπως αναφέρουν οδηγοί είναι υψηλότερες σε σύγκριση με άλλες πόλεις οι οποίες είναι σε πιο μακρινές αποστάσεις από αυτές που βρίσκεται η Πάτρα με την Αττική που αποτελεί και την περιοχή όπου θεωρείται το κέντρο των διυλιστηρίων της χώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή του υγραερίου στην Πάτρα και στην Αχαΐα, του καυσίμου που είναι το πιο φθηνό σε ότι έχει να κάνει με την κίνηση των οχημάτων, είναι αρκετά πιο τσουχτερή σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Γενικότερα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι οδηγοί και κυρίως οι επαγγελματίες οδηγοί, η περιοχή έχει τις υψηλότερες τιμές από όλα τα ηπειρωτικά μέρη της χώρας, παρόλο που ο χρόνος μεταξύ Αθήνας και Πάτρας με την δημιουργία του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας οδού είναι αρκετά πιο μικρός σε σύγκριση με παλιότερα.