Από την Κρήτη και την Αθήνα, όπου έκαναν απάτες για τις οποίες είχαν καταδικαστεί, έφτασαν στην Κεφαλονιά δύο Έλληνες απατεώνες, ένας 53χρονος και μια 51χρονη, που παρίσταναν τα στελέχη τράπεζας με δυνατότητα να μεσολαβούν στις αγορές καινούργιων κατασχεμένων οχημάτων από πτωχευμένες αντιπροσωπείες σε συμφέρουσες τιμές.

Το πρωί της Κυριακής, ύστερα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, ο 53χρονος παρουσιάστηκε σε έναν επαγγελματία στην περιοχή της Σάμης, ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει την αγορά δύο μοτοσικλετών με πολύ μικρό αντίτιμο και τον έπεισε να καταβάλλει σε τραπεζικό λογαριασμό της 51χρονης συνεργού του 960 ευρώ, ως προκαταβολή.

Αν και το θύμα κατέθεσε τα χρήματα, αντιλήφθηκε την απάτη και την κατήγγειλε το πρωί της Δευτέρας στους αστυνομικούς του τμήματος Σάμης, οι οποίοι ταυτοποίησαν άμεσα τους απατεώνες, τους εντόπισαν έξω από το ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν τα χρήματα που είχαν αποσπάσει από τον επαγγελματία και τα κατέσχεσαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή του Α΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για απάτη και συνέργεια σε αυτήν με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, ενώ σε βάρος του 53χρονου εκκρεμούσαν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για άλλες απάτες. Έτσι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας κατηγορούμενοι για απάτη κατά συναυτουργία.