Ένα παιδικό χαμόγελο, είναι ο κόσμος όλος, λένε. Όμως όταν το χαμόγελο αυτό, προέρχεται από ένα παιδί που παλεύει με μια αρρώστια, τότε είναι το χαμόγελο όλου του ουρανού!
Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, στην περίπτωση του 13χρονου Μιχάλη, ο οποίος με την βοήθεια του οργανισμού Make a Wish, πραγματοποίησε το όνειρο του, να ζήσει μια μέρα σαν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Οι άνθρωποι της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Άραξο, άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τον 13χρονο που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο διοικητής της μονάδας Πέτρος Σάσσαρης, και οι ο χειριστές των F16 της 335 Πολεμικής Μοίρας "Τίγρης", χάρισαν την μοναδική αυτή εμπειρία στον Μιχάλη. Φόρμα πιλότου, συμμετοχή στο briefing, εκπαίδευση στο flight simulator, έλεγχο του αεροσκάφους προ της απογείωσης και για λίγα λεπτά μέσα στο κοκπιτ, καλύπτρα κλειστή. Και στη συνέχεια, παρακολούθηση της πτητικής δραστηριότητας δίπλα στον αεροδιάδρομο.
Μια γεμάτη μέρα, που πλημμύρισε από ευχαρίστηση μια παιδική ψυχή, με την βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας, που για ακόμα μια φορά έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της.Εύχομαι να ζήσω μια εμπειρία με μαχητικά αεροσκάφη Μιχαήλ, 13, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1