Συνάντηση με τη δημοτική αρχή θα επιδιώξουν να έχουν μέσα στις επόμενες μέρες οι επαγγελματίες που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση της Μαρίνας, τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ίδιοι σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, αυτό που ζητούν είναι την άμεση αποκατάσταση των τριών ξύλινων εξεδρών που βρίσκονται στην καρδιά της Μαρίνας και που εκεί δένουν τα σκάφη τους.

Το κόστος για την αποκατάσταση των εξεδρών αυτών, σύμφωνα με τα όσα τόνισε και ο εκπρόσωπος τους, Βασίλης Βράχος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Μax Fm, είναι ελάχιστο και σίγουρα δεν έχει να κάνει με τα 700.000 ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση για την Μαρίνα.

Τα χρήματα αυτά σχετίζονται με την ανασκευή των τριών πλωτών εξεδρών που βρίσκονται κοντά στο θεατράκι, σε ένα έργο που πράγματι θα έχει μεγαλύτερο κόστος αφού τα πάντα εκεί έχουν καταστραφεί.

Αντίθετα στις τρεις κεντρικές εξέδρες της Μαρίνας, σύμφωνα πάντα με τους επαγγελματίες, το μόνο που χρειάζεται είναι να μπουν τα ξύλα που καταστράφηκαν, καθώς οι βάσεις υπάρχουν και είναι στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δέσουν τα σκάφη τους στην Μαρίνα της Πάτρας, ενώ τα περισσότερα από αυτά ελλιμενίζονται σε άλλες μαρίνες εκτός Πατρών ή σε παλιά καρνάγια, χωρίς να πιάνουν θάλασσα.

Όπως λένε και φέτος το καλοκαίρι, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, τα διερχόμενα σκάφη που θα έρχονται από το Ιόνιο Πέλαγος δεν θα μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε για λίγο στην Μαρίνα αφού δεν υπάρχουν θέσεις, με αποτέλεσμα η πόλη και το δημοτικό ταμείο να χάνουν χρήματα από αυτή την κατάσταση.