Είναι πρόταση προς τον Δήμο για την προβολή της Πάτρας και την προσέλκυση επισκεπτών με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάδειξης της πόλης. Πόσα ηλιοβασιλέματα από την Πάτρα έχουν αναρτηθεί στα social media από τους πατρινούς, επαγγελματίες φωτογράφους και μη; Χιλιάδες εικόνες με το... χρυσό ηλιοβασίλεμα της πόλης.

Ο Δήμος αν είχε κάποια αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με το κομμάτι του τουρισμού (που δυστυχώς δεν έχει) θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλες αυτές τις φωτογραφίες, τις καλύτερες από πλευράς ποιότητας και λήψεως και αφού εξασφάλιζε την άδεια από τους ανθρώπους που τις είχαν τραβήξει να έφτιαχνε ένα φωτογραφικό υλικό που θα ανέβαινε στο διαδίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο θα διαφήμιζε το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας ως το ομορφότερο της χώρας, καλύτερο και από αυτό της Σαντορίνης, έχοντας ως επιβεβαίωση τις φωτογραφίες που θα συνέθεταν αυτό το διαδικτυακό φωτογραφικό άλμπουμ.

Επιπλέον θα μπορούσε να δημιουργήσει και έναν διαγωνισμό με νέες φωτογραφίες από το πατρινό ηλιοβασίλεμα, δίνοντας βραβεία και κίνητρα στους συμμετέχοντες. Γιατί το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας θα μπορούσε να είναι από μόνο του ένας πόλος έλξης επισκεπτών, με την πόλη να επιλέγει ένα ή δύο μέρη στα οποία τουρίστες και ντόπιοι θα συγκεντρώνονταν για το απολαύσουν.

Και όλα αυτά θα ταξίδευαν από στόμα σε στόμα. Κάπως έτσι έκτισε με την πάροδο των ετών το σημαντικότερο ίσως τουριστικό brand της η Σαντορίνη. Ιδέες χρειάζονται και όραμα.

Όμως επειδή αυτά δεν τα βλέπουμε, ας δούμε τουλάχιστον το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας μέσα από κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες που εντοπίσαμε στα social media.


φωτό - Άγγελος Τόλιας

φωτό - Άγγελος Τόλιας

Πώς το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας θα μπορούσε να γίνει μέσο για την τουριστική της προβολή (pics)

φωτό - Φώτης Χρανιώτης

φωτό - Φώτης Χρανιώτης


Φωτό - tsili eka

Φωτό - tsili eka