Το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου στην Πάτρα ήταν… Jazz. Για δεύτερη ημέρα εκατοντάδες φίλοι της μουσικής των αυτοσχεδιασμών, γέμισαν τα «Παλαιά Σφαγεία» και στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz&More” απόλαυσαν μια ακόμα σπουδαία συναυλία.

Στη σκηνή βρέθηκαν δύο διεθνούς φήμης μουσικοί και δημιουργοί, ο  λαουτίστας Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy 2023 και ο Ιορδανός βιολονίστας LaythSidiq.  Οι δύο βιρτουόζοι παρουσίασαν το νέο έργο τους με τίτλο “STEPS”, το οποίο φέρνει κοντά, τους μουσικούς κόσμους του ελληνικού παραδοσιακού, αραβικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού. Ακούστηκαν πρωτότυπες συνθέσεις, που εξερευνούν μουσικές γέφυρες μεταξύ αυτών των δύο πολιτισμών και επεκτείνονται από τον ποταμό Τίγρη μέχρι τα βουνά της Ηπείρου.

Το duoπειραματίστηκε με νέες δομές, αμφισβητώντας  τα μουσικά όρια, ενώ αναπαρήγαγε το ρεπερτόριο της παράστασης “εν ώρα παράστασης”, δίνοντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη απηύθυνε σύντομο καλωσόρισμα.