Σε ρυθμούς προετοιμασιών βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αλλά και όλα τα Καλάβρυτα για το Helmos Mountain Festival, στις 2 με 5 Ιουνίου.

Το τετραήμερο φεστιβάλ είναι sold out (από τα τέλη Απριλίου) με τον κόσμο που θα ανέβει αυτές τις μέρες στα Καλάβρυτα και στο Χιονοδρομικό να φτάνει τους 11.000 στον αριθμό.

Λόγω του φεστιβάλ όλα τα καταλύματα των Καλαβρύτων στο κέντρο της πόλης, αλλά και τα ακίνητα που ενοικιάζονται στα γύρω χωριά είναι στο 100% της πληρότητας τους, ενώ αρκετός κόσμος από αυτούς που θα ανέβουν στο βουνό θα επιλέξει να διανυκτερεύσει, κατασκηνώνοντας στους χώρους του Χιονοδρομικού.

«Η προστιθέμενη αξία όχι μόνο στα Καλάβρυτα, αλλά και σε όλα τα μέρη της γύρω περιοχής των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, λόγω του φεστιβάλ, είναι μεγάλη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Άγριος.

Άλλωστε, πέρα από τις συναυλίες που θα γίνουν στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, πολλές από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ αφορούν τα γύρω χωριά και τα διάφορα μέρη του Δήμου.

Οι δράσεις και τα όσα έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι δεκάδες και έχουν να κάνουν από μουσική και κινηματογράφο έως γιόγκα, ποδηλασία, ορεινό τρέξιμο, τοξοβολία, καγιάκ, κινηματογράφο κτλ.

Σε ότι αφορά πάντως το πρόγραμμα των συναυλιών τα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή είναι κορυφαία στο είδους τους, έχοντας κάνει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή, αγαπημένα όλα στη νεολαία και είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Σημειώνουμε ότι τις μέρες του φεστιβάλ για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό σε όσους δεν θα έχουν εισιτήριο. 

Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών του φεστιβάλ.