Πλέον ξεκινάει και ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης της Αχαΐας, αλλά και για τα εποχικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται το καλοκαίρι να περιμένουν ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σύγκριση με τα προηγούμενα.

Τα παραλιακά μαγαζιά της Αχαΐας που εκτείνονται από την Ακράτα και φτάνουν έως και την Καλόγρια ελπίζουν ότι ο καιρός δεν θα τους κάνει τα τερτίπια του και τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα δεν θα τους χαλάσει τη δουλειά.

Στηρίζονται κυρίως στις Κυριακές, καθώς  ο κόσμος από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει τα μπάνια του, πηγαίνοντας στις κοντινές, αλλά και στις πιο μακρινές παραλίες και στον εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή στους Έλληνες επισκέπτες που θα έρθουν για διακοπές, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου και μετά όταν δοθούν οι πρώτες καλοκαιρινές άδειες.

Σε ότι αφορά τις καθημερινές το θετικό είναι ότι τα καύσιμα κίνησης δεν έχουν πάρει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ανιούσα, άρα θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει για ένα μπάνιο σε κάποιες πιο μακρινές παραλίες.

Τα εποχικά ξενοδοχεία από την πλευρά τους ελπίζουν ότι η περιοχή της Αχαΐας θα πάρει ένα κομμάτι από την πίτα της τουριστικής βιομηχανίας, με τα καταλύματα της Δυτικής Αχαΐας να στηρίζονται κυρίως στο αεροδρόμιο του Αράξου και της Αιγιαλείας στους Έλληνες επισκέπτες, αλλά και σε κάποιους ξένους τουρίστες που έχοντας γυρίσει την Αθήνα και τα τουριστικά της μέρη, θελήσουν να κατέβουν προς την Πελοπόννησο μεριά.     

Πλέον τόσο στην Δυτική Αχαϊα, όσο και στην Αιγιαλεία τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, έχοντας ξεκινήσει την λειτουργία τους. Αυτό που ζητούν είναι να έχουν μια καλή πληρότητα όχι μόνο το διάστημα 1 με 25 Αυγούστου, αλλά να ξεκινήσουν οι κρατήσεις και το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού και αν είναι δυνατόν η φετινή τουριστική σεζόν να κρατήσει έως και στα τέλη Σεπτεμβρίου.