Ο θάνατος της  Τίνα Τάρνερ προκάλεσε την θλίψη σε πολλούς φίλους της μουσικής και ανάμεσα σε αυτούς σε δεκάδες πατρινούς που είχαν μεγαλώσει με τα τραγούδια της.

Πρόκειται για μια τραγουδίστρια που εξελίχτηκε σε θρύλο της διεθνούς βιομηχανίας της μουσικής, κάνοντας το πιο δυναμικό come back, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μεγαλουργώντας τη δεκαετία του ’90. 

Δεκάδες οι αναρτήσεις στα social media που σχολίασαν την τραγική είδηση του θανάτου της και τη μεγάλη απώλεια της για τη μουσική.

Ξεχωρίσαμε αυτή του Παναγιώτη Περιβολάρη που έγραψε τα εξής:  «Η Τίνα Τάρνερ (προφέρεται "Τέρνερ" αλλά τη μάθαμε "Τάρνερ) δεν ήταν μόνο ένα εκ των ινδαλμάτων της εποχής της αλλά και μια γυναίκα, που κατάφερε να βγει όρθια από μια κακοποιητική σχέση με τον Άικ Τάρνερ, ο οποίος εκτός από βίαιος ήταν και άπιστος, σε μια εποχή που το κλίμα δεν ήταν το ίδιο υποστηρικτικό για μια χωρισμένη γυναίκα και ένας άνδρας μπορούσε να ισχυριστεί, ότι χαστούκιζε τη γυναίκα του αλλά δεν την έδερνε, χωρίς να πέσουν ταβάνια για την παλιανθρωπιά του.

Για κάποια χρόνια, εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, ξενοδοχεία και κλαμπ για να ξεχρεώσει από τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της λόγω της ακύρωσης συναυλιών της με τον Άικ, μετά το χωρισμό τους, και μόλις στα μέσα του '80 άρχισε να γίνεται ξανά υπολογίσιμη μουσική προσωπικότητα, με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της και τη σκηνική παρουσία της. Η Τίνα Τάρνερ απεβίωσε  Τα τραγούδια της, όμως, θα μείνουν για πάντα ζωντανά το ίδιο και ο αγώνας της να ορθοποδήσει».