Μέσα στο επόμενο διάστημα η Πρυτανεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών προχωρά στην κατεδάφιση των δύο σεισμόπληκτων κτηρίων της φοιτητικής εστίας που έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε εστίες μόλυνσης για τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προωθεί με δικούς του πόρους το Πανεπιστήμιο Πατρών αφού όλα τα αιτήματα που είχε κάνει προς τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Παιδείας για την διαχείριση των φοιτητικών εστιών, αποδείχτηκαν μάταια.

Τα δύο αυτά κτίρια είναι σε κατάσταση ετοιμόρροπη από τον σεισμό του 2008 και όλα αυτά τα χρόνια εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών αφού μπορούσαν εύκολα να πέσουν με το παραμικρό.

Σύμφωνα με φοιτητές, αλλά και με ανθρώπους που έχουν μια καθημερινή επαφή με το σημείο, είναι ευτύχημα που όλα αυτά τα χρόνια δεν συνέβη κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Βρίσκονται σε ένα τέτοιο σημείο από το οποίο περνούν τόσο οι φοιτητές που διαμένουν στα υπόλοιπα κτίρια της εστίας, όσο και αρκετοί σπουδαστές που διέρχονται από εκεί για να πάνε στις σχολές τους.

Τα κτίρια αυτά είχαν εγκαταλειφθεί και είχαν γίνει πλέον επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με κύκλους της πρυτανείας και του Πανεπιστημίου, με την κατεδάφιση τους γίνεται η αρχή για να προχωρήσει η αναδιαμόρφωση όλης της φοιτητικής εστίας που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.