Τελεσίγραφο έλαβαν τα καταστήματα της Τριών Ναυάρχων που δραστηριοποιούνται στο τετράγωνο από το ύψος της Καραϊσκάκη, φτάνοντας στην Κανακάρη.

Τελεσίγραφο από τον Δήμο Πατρέων που αναφέρει ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο τετράγωνο του πεζόδρομου θα ξεκινήσουν από τις 6 Ιουνίου και μετά, κάτι που σημαίνει ότι ο εργολάβος θα αρχίσει να σκάβει τον δρόμο όπως ακριβώς έγινε και στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων.

Μόνο που εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Από την Καραϊσκάκη και προς τα κάτω, σε αντίθεση με το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων λειτουργούν πάνω από οχτώ επιχειρήσεις εστίασης διαφόρων μορφών, από μπαράκια και εστιατόρια, μέχρι καφετέρια, καφενεία και πιτσαρία.

Ο εργολάβος βρίσκει τα μαγαζιά αυτά, εφόσον οι εργασίες ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου, πάνω στο φόρτο της δουλειάς τους, καθώς τα τραπεζοκαθίσματα είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση με αρκετή κίνηση.

Οι εργασίες της ανάπλασης τους κόβουν έτσι τη δουλειά πάνω στην καλύτερη εποχή για αυτά, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και στο επόμενο τετράγωνο, σε ένα μήνα σχεδόν από τώρα, εφόσον συνεχιστούν οι εργασίες, καθώς και εκεί υπάρχουν ακόμα περισσότερα καταστήματα εστίασης.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος είχε πει για τις εργασίες ανάπλασης στον πεζόδρομο με τις νεραντζιές ότι θα κρατούν σε κάθε τετράγωνο για 20 με 30 μέρες. Και το ερώτημα που ζητάει απαντήσεις για τους καταστηματάρχες της περιοχής είναι γιατί δεν εισακούστηκε από τη δημοτική αρχή το αίτημα τους.

Να πάει δηλαδή ο εργολάβος για αυτή την περίοδο στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων από το ύψος της Όθωνος Αμαλίας έως την Ρήγα Φεραίου, σε δύο τετράγωνα που δεν υπάρχουν καταστήματα, άρα δεν θα δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Πάντως, από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι οι επαγγελματίες γνωρίζουν για την εξέλιξη των εργασιών και ότι υπάρχει συμφωνία με τον Δήμο.