Με την συμμετοχή συνολικά εκατόν εξήντα μαθητών/τριών από εννέα (9) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25-05-2023 οι αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου (ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Αχαΐας σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο γήπεδο Ν. Πλαστήρας του Αιγίου, ύστερα από την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Αιγιάλειας.

Σκοπός των συγκεκριμένων σχολικών αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι η συμβολή στη διαμόρφωση αθλητών προσηλωμένων στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», δίνοντας βαρύτητα στην Συμμετοχή και στον Συναγωνισμό αντί του Ανταγωνισμού (για αυτό δεν υπάρχουν και νικητές και ηττημένοι στους αγώνες αυτούς), αποβλέποντας παράλληλα στην προώθηση της «Διά Βίου Άσκησης».

Έτσι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είχαν την ευκαιρία να χαρούν την συμμετοχή τους, συναγωνιζόμενοι στο παιχνίδι 7X7, μυούμενοι στο ευ αγωνίζεσθε.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης μεγάλη ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των σχολείων, οι οποίοι δεν φείσθηκαν κόπου, προκειμένου να δοθεί στους μαθητές και στις μαθήτριες η ευκαιρία να συμμετέχουν στους αγώνες και να απολαύσουν το παιχνίδι.