Σοκάρουν οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ξέφρενο πάρτι που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/5) το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο, όπου το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για περιστατικά.

Όπως περιγράφει στο Mega και την εκπομπή Live News φοιτήτρια που πήρε μέρος με την παρέα της στο πάρτι, ξαφνικά έβλεπε άτομα να καταρρέουν κοντά της και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο μετά το άλλο. «Ήταν πεσμένοι μέσα στο δρόμο, ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.
Βόλος: «Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν λιπόθυμα παιδιά»

Κάποιοι με ασθενοφόρα και άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μεταφέρονται στα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης. «Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα βγάζανε, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 45 άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή κανενός. Στο νοσοκομείο έφτασαν συγγενείς, αλλά και φίλοι των νεαρών που κατέρρευσαν από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πολλοί από τους φοιτητές παρέμειναν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέχρι τα ξημερώματα όταν το επεισοδιακό πάρτι ολοκληρώθηκε.

«Έκαναν εμετούς, τους έπαιρναν τα ασθενοφόρα»

Τη δική τους μαρτυρία έδωσαν η Ανθούλα και η Έλενα για όσα βίωσαν στο πάρτι στον Βόλο. «Γενικά στο πάρτι υπήρχε αρκετό αλκοόλ, είτε από καντίνες είτε από το σπίτι. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και να χαλάσει η διάθεση για κάποιες παρέες», είπε η Ανθούλα.

Από την άλλη, η Έλενα έκανε λόγο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από την αρχή του πάρτυ. «Έπεφταν δίπλα μας, έκαναν εμετούς, τους έπαιρναν τα ασθενοφόρα. Δεν ήξεραν τα όριά τους», δήλωσε.