Αισιοδοξία υπάρχει στο Καρναβαλικό Οργανισμό για το έργο της ανάπλασης των Παλαιών Σφαγείων, ελπίζοντας ότι το κτιριακό συγκρότημα μέσα από την ολοκλήρωση αυτού του project θα γίνει ένα τοπονύμιο και ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα.

Με βάση τα όσα αναφέρουν τα στελέχη του Καρναβαλικού Οργανισμού το έργο αυτό θα αποτελέσει το οικοδόμημα για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλικού και του Πατρινού Καραγκιόζη, δίνοντας την δυνατότητα στους δύο αυτούς άξονες του πολιτισμού της πόλης να αποκτήσουν ένα χαρακτήρα εξωστρέφειας.

Μέσα από το έργο αυτό το κτιριακό συγκρότημα των Παλαιών Σφαγείων θα πάρει εκτός των άλλων ένα χαρακτήρα εκθετικού μουσείου ή κάτι σαν καρναβαλικό χωριό, αφού εκεί οι επισκέπτες θα μπορεί να δουν τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, αλλά και την κληρονομιά των παλιότερων, πάντα σε σχέση με το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.

Οπότε θα γίνουν παρεμβάσεις που κατευθύνονται σε μία τέτοια διαμόρφωση του όλου χώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά το κτίριο και την δομή του αφού οι εργασίες πάνω σε αυτό έχουν ολοκληρωθεί και έχουν γίνει μέσα από το πρόγραμμα SPARK.

Μια ακόμα πτυχή του έργου που εξασφάλισε η ΚΕΔΗΠ και ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού θα είναι η παραγωγή νέων καλλιτεχνών τόσο πάνω στο καρναβάλι, όσο και σε σχέση με τον Καραγκιόζη, μέσα από καλλιτεχνικά προγράμματα στα οποία θα διδάσκουν επαγγελματίες του χώρου.

Στόχος είναι να καλυφθεί μακροπρόθεσμα το κενό που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί αφού αρκετοί από τους έμπειρους τεχνίτες και καλλιτέχνες που έχει στο δυναμικό της αυτή η πόλη έχουν αποσυρθεί ή είναι να αποσυρθούν λόγω ηλικίας.