Αγωνία για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας τόσο του δήμου Πατρέων, όσο και των άλλων δήμων της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνθρωποι των δήμων, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για να ανανεωθεί εκ νέου για τέσσερις ακόμα μήνες η σύμβαση της εργασίας τους.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση από το υπουργείο πάνω στο όλο θέμα. Αυτό που αναφέρουν πάντως οι κύκλοι των εργαζομένων και των δήμων είναι ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον β’ γύρο των εθνικών εκλογών.

Αν εντέλει υπάρξει ανανέωση των συμβασιούχων του κοινωφελούς αυτή θα είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται επισήμως από την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα για τους μισθούς τους θα τα επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο και όχι το ταμείων των δήμων.

Με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες η νέα παράταση, εφόσον υλοποιηθεί θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο από τη στιγμή που η νυν λήγει στις 23 Ιουνίου.  

Κάτι που σημαίνει ότι έως τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης οι δήμοι στους οποίους εργάζεται πάνω από το 80% των συμβασιούχων θα έχουν έμψυχο δυναμικό. Δυναμικό η πλειοψηφία του οποίου αφορά τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις εξωτερικές εργασίες, όπως αυτές της καθαριότητας, του πρασίνου κτλ.