Το πρόγραμμα και οι ενότητες του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2023 παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας» από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,  παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και καλλιτεχνών οι οποίοι παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις.

O Δήμαρχος της Πάτρας αναφερόμενος στον θεσμό σημείωσε, πως «για ακόμα μία δύσκολη χρονιά,  σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης ο δήμος διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ, στηρίζοντας κι ενθαρρύνοντας παράλληλα, τόσο την ερασιτεχνική δημιουργία όσο και συνολικά τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Τόνισε επίσης ότι «ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό, γι’ αυτό η κάθε κυβέρνηση και η Περιφέρεια, οφείλουν να εξασφαλίζουν τους αναγκαίους μόνιμους πόρους,  το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό καθώςκαι για το 2022 η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν μηδενική». Κλείνοντας ευχαρίστησε το σύνολο των εργαζομένων του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου, «γιατί έχουν πάρει επάνω τους για μια ακόμα χρονιά τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού παρουσιάζονταςτο πρόγραμμα ανέφερε ότι « Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια και γι’ αυτό στόχος και των φετινών εκδηλώσεων, είναι οι λαϊκές οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν για μια ακόμα φορά σε επαφή με το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Συνεχίζουμε με το 80% των εκδηλώσεων αυτών, να είναι με ελεύθερη είσοδο, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα, ούτε η ΄΄δημιουργική βιομηχανία΄΄, όπως αναγράφεται στα χρηματοδοτικά πακέτα της Ε.Ε., με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη και ο τουρισμός.

Η κ. Γεροπαναγιώτη παρουσιάζοντας τις ενότητες του Διεθνούς Φεστιβάλ ανέφερε τα εξής: 

JAZZ&MORE

«Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει και τυπικά αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου, με την ενότητα Jazz&more, η οποία θα φιλοξενηθεί για τέσσερις μέρες σε στεγασμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Συμμετέχουν κορυφαία ονόματα από την Ελλάδα αλλά και με διεθνείς αναφορές όπως την Κούβα, την Βοστώνη, την Ιταλία και την Ιορδανία.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ανοίγουμε μια νέα θεματική ενότητα που αφορά τη Λογοτεχνία, με τον Ανδρέα Καρκαβίτσα, τον Ντίνο Θεοτόκη, την Άλκη Ζέη, και το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση.

Η λογοτεχνία είναι μια από τις κύριες μορφές της Τέχνης. Είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτεχνικός τρόπος έκφρασης της αντικειμενικής πραγματικότητας, με τη χρησιμοποίηση μυθοπλασίας, εικόνων, ένα είδος πρακτικής πνευματικής αντίληψης του κόσμου.

Ανοίγει νέους ορίζοντες, που προσφέρουν απλόχερα μια συμπυκνωμένη πείρα από τη ζωή, μια πείρα που ποτέ δεν θα μπορέσει από μόνος του ο καθένας και η καθεμία, να την αποκτήσει στη διάρκεια της ζωής του. Μας φέρνει σε επαφή με τη μητρική μας γλώσσα, εξάπτοντας ταυτόχρονα το λεξιλόγιο και την αφηγηματική ικανότητά μας. Πρόκειται για μια σπουδαία συμβολή της λογοτεχνίας στη διαμόρφωση των νέων ανθρώπων, αφού γλωσσική ανάπτυξη σημαίνει πάνω απ' όλα ανάπτυξη διανοητική, ικανότητα βαθύτερης και ακριβέστερης σκέψης.

Η συγκεκριμένη ενότητα ολοκληρώνεται με το Συμπόσιο Ζωγραφικής αφιερωμένο στη μνήμη της συγγραφέως Άλκης Ζέη, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας ΕΕΤΕ, με τίτλο: ΄΄ Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα 2023΄΄, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Πολιτισμού στην Ιχθυόσκαλα, από 19 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023. 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες αποτελούν έναν ακόμα σημαντικό «σταθμό» του Φεστιβάλ για φέτος. Ξεχωρίζουν ορισμένα:

  • Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, στις 23 Ιουνίου στο Κάστρο του Ρίου. «… Έζησα για την τέχνη και τον έρωτα! - ... VissiD’ ArteVissid’ Amore (Tosca), με την Σκηνοθετική επιμέλεια της Ευανθίας Στιβάνακη και την Καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταμάτη Μπερή,
  • Συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο, στις 14 Ιουλίου στο Κάστρο του Ρίου. Ένα οδοιπορικό από την Πόντο ως την Κρήτη «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση».
  • Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα στις 17 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων.
  • Αφιέρωμα «Μισό αιώνας (και όχι μόνο) ελληνικός και ξένος κινηματογράφος» στις 31 Αυγούστου στην AchaiaClauss, με τον Τάσο Πάππας και τη συμμετοχή της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».     

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, συνεχίζεται και διευρύνεται με επιπλέον μουσικά συγκροτήματα για τα γλέντια που οργανώνουν οι σύλλογοι στις γειτονιές, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, Κινηματογραφικές προβολές. Το πλήρες πρόγραμμα διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους εκπολιτιστικούς συλλόγους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Στις γειτονιές της Πάτρας θα ζωντανέψουν και φέτος μνήμες και εικόνες με αγιόκλημα και γιασεμιά. Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 20 προβολές. Τον Ιούνιο οι προβολές θα γίνονται κάθε Τρίτη στο Αίθριο του και Κυριακή στην Ιχθυόσκαλα και τον Ιούλιο Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ταξιδεύει στις γειτονιές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΙΟΥΝΙΟ, ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Τρεις μήνες γεμάτοι από θέατρο με τη συγκεκριμένη ενότητα να γίνεται και φέτος βήμα έκφρασης της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Η ενότητα τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και θα φιλοξενηθεί  στο Θεατράκι Κρήνης και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο. 

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δεκατέσσερις θεατρικές παραστάσεις.

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεκάδες θεατρικές παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο χώρο αυτό.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού με την επιμέλεια του Χορευτικού Τμήματος κι έχουν καλεστεί συγκροτήματα από Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Μεξικό στις αρχές του Σεπτέμβρη».

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος το λόγο πήραν καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν στις φετινές ενότητες. Για την ενότητα jazz & more μίλησαν ο Γιώργος Τσώλης μαζί με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρώτη ημέρα και από το Δημοτικό Ωδείο τοοποίο θα πραγματοποιήσει το εργαστηρι Jazzo καλλιτεχνικός διευθυντής Γεράσιμος Βουτσινάς.

Ο Περικλής Αλιώπης και ο Αναστάσιος Πάππας αναφέρθηκαν στην ενότητα με τα μουσικά αφιερώματα ενώ για τα λογοτεχνικά αφιερώματα στα οποία και συμμετέχουν μίλησαν ο Διονύσης Βούλτσος και Μίλτος Νίκας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης και ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κώστας Τζουραμάνηςμίλησαν αντίστοιχα στις ενότητες των θεατρικών παραστάσεων και του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. 


Το πρόγραμμα

26-27-28 /5 Jazz&more στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

26/5 Παρασκευή Georgios Tsolis and friends

Georgios Tsolis / piano ( Greece )

Jorge Vistel / Trunpet( Cuba )

Francesco Angiuli / Doubla Bass ( Italy )

MauroBeggio / Drums( Italy )

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

27/5 Σάββατο Vasilis Kostas &LaythSidiq Duo

“STEPS” Project

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

28/5 Κυριακή YiorgosFakanasGroup

TάκηςΠατερέλης (saxes)

ΣάμμυΑμίρης(piano)

Γιώργος Φακανάς (bass)

Μένιος Πασιαλής (drums)

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

29/5 Δευτέρα Εργαστήριο Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

31/5 Τετάρτη «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ»του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ

Τα Λόγια της πλώρης είναι μια συλλογή διηγημάτων του γνωστού συγγραφέα , τα οποία αναφέρονται στη ζωή των ναυτικών. Προδημοσιεύτηκαν το 1899 και είναι από τα καλύτερα διηγήματα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια -επεξεργασία κειμένων : Διονύσης Βούλτσος

Αφήγηση: Διονύσης Βούλτσος

Τραγούδι : Δώρα Πετρίδη

Παίζουν μουσική : Γιώργος Παπαγεωργίου λαούτο

Ελευθερία Δαουλτζή κανονάκι

ΝικολίαΚούκιου κρουστά

Συμμετέχει εικοσαμελής χορωδία

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

ΙΟΥΝΙΟΣ

Από 8/6 μέχρι και 11/6 θα πραγματοποιηθεί ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στον Πολυχώρο Πολιτισμού

6/6 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«Στην Αυλή του Σχολείου» (Playground)-Βέλγιο

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

ώρα 21.30

9/6 Παρασκευή Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

10/6 Σάββατο «ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ

Θεατρική Διασκευή- Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια:

Μίλτος Νίκας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος Επιμέλεια σκηνικού - Βοηθός Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Χατζή

Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κουκιάς Κώστας Κουτρουμπής Νικόλας Τσίχλας

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

11/6 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«Σκλάβοι στα δεσμά τους»- Ελλάδα

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του

Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους»

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα),ώρα 21.30

13/6 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«Το Σκαρί» (Luzzu) – Μάλτα

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

16/6 Παρασκευή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΟ ΓΑΜΟΣ» από

17/6 Σάββατο το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Σκηνοθεσία – Δραματουργική : Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά – Κοστούμια : ΚέννυΜακΛέλλαν

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Αφροδίτη Βραχοπούλου, Αθανάσιος Δημόπουλος, Βασίλης

Κόκκαλης, Αλέξανδρος Τσίτσος, Βασίλης Τσόρλαλης

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

18/6 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«Το Σκαρί» (Luzzu) – Μάλτα

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

«ΙΛΙΟΝ-Τρωικός Πόλεμος»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30


Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

"ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ" Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

19/6 Δευτέρα

19.30 Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων

Πλατεία Τριών Ναυάρχων (κάτω από τις σκάλες)

20.00 Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

21.30 WorldMusicDuoμετουςΠερικλή Αλιώπη (τρομπέτα,φλικόρνο)

και Βασίλη Τζιατζιά (κιθάρα,λούπες)

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

20/6 Τρίτη ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ«Να σε δω να γελάς»

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

Δημοτικός Κινηματογράφος

«ΜariabyCallas : HMαρίαΚάλλαςΕξομολογείται» - Γαλλία

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

21/6 Τετάρτη

20.00 Ορχήστρα Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου

Πλατεία Παντοκράτορα

21.30 Μια συναυλία με τραγούδια του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥαπό τον δίσκο «ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ» με ερμηνευτή τον Κώστα Θωμαίδη και από τον κύκλο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» και την ΒάλιαΤσιργιώτη.

Παίζουν : Νίκος Τατασόπουλος – μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί και στα κρουστά ο Νίκος Τουλιάτος.

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

Χορηγός ΑΠΟΛΛΩΝ Ο.Σ.Δ.Δ.Ε.Μ.

21.30 Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ

«ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

22/6 Πέμπτη Συναυλία με την ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ «ΕΞΩ ΚΑΡΔΙΑ» - μετάκληση

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

23/6 Παρασκευή Αφιέρωμα «100 χρόνια από τη γέννηση» της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

«…Έζησα για την τέχνη και τον έρωτα! -…VissiD’ ArteVissid’ Amore (Tosca)

Eρμηνεύουν

Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο

Άρτεμις Μπόγρη, μέτζο σοπράνο

Μαίρη Γουγούση, σοπράνο

Ιωάννα Τσιλιμίγκα, σοπράνο

Ανδρέας Καραούλης, τενόρος

Χάρης Ανδριανός, βαρύτονος

Σκηνοθετική Επιμέλεια Ευανθία Στιβανάκη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Σταμάτης Μπερής

Αφήγηση-Επιμέλεια Κειμένων Λυδία Αγγελοπούλου

Μουσική προετοιμασία Φρίξος Μόρτζος

Σχεδιασμός φωτισμών Κωνσταντίνος Μπλουγουράς

Κάστρο Ρίου, ώρα 21.30

24/6 Σάββατο και Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Θεατρική Ομάδα Ά ΕΛΜΕ

«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

24/6 Σάββατο και Χορωδιακό Αντάμωμα (μελοποιημένη ποίηση)

25/6 Κυριακή στον Πολυχώρο Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

26/6 Δευτέρα Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

27/6 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«Broker» - Νότια Κορέα

` Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

28/6Τετάρτη «ΒΑΚΧΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ – μετάκληση

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Μετάφραση: Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Δραματουργός: Κατερίνα Διακομοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Παίζουν :Δημήτρης Λάλος,ΘανάσηςΔόβρης,Γιώργος Χριστοδούλου, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Tριανταφυλλίδης, Έλενα Μαυρίδου

Χορός: Οκτώ (8) συνολικά ηθοποιοί (γυναίκες)

2 Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Μαυρίδης, Χάρης Πορφυρίδης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

30/6 Παρασκευή, Λήξη τμημάτων Χορευτικού Δήμου Πατρέων

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

ΙΟΥΛΙΟΣ

1/7 Σάββατο Λήξη τμημάτων Χορευτικού Δήμου Πατρέων

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

2/7 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«Broker» - Νότια Κορέα

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

4/7 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«ΕlBola» Ο Μπίλιας – Ισπανία

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

5/7 Τετάρτη Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Θεατρική ομάδα « ΣΥΝ- ΔΡΑΣΗ του Αχαϊκού Εργαστηρίου

«Λίστα Καλεσμένων»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

6/7 Πέμπτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«ΕlBola» Ο Μπίλιας – Ισπανία

9/7 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«ΕlBola» Ο Μπίλιας – Ισπανία

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

9/7 Κυριακή «ΗΛΕΚΤΡΑ» του ΣΟΦΟΚΛΗ-μετάκληση

Συντελεστές

ΣκηνοθεσίαΛίλλυΜελεμέ

ΚοστούμιαΒασιλική Σύρμα

ΜουσικήΣταύρος Γασπαράτος

Κίνηση Κική Μπάκα

ΦωτισμοίΜελίνα Μάσχα

ΦωτογραφίεςΕλίναΓιουνανλή

Παίζουν :

Λένα Παπαληγούρα, Στρατής Χατζησταματίου, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης

Χορός: Έξι (6) συνολικά ηθοποιοί (γυναίκες)

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

10/7 ΔΕΥΤΕΡΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ

μετάκληση

Συντελεστές

Κείμενο-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή, Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή


Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης

Παίζουν : Χριστίνα Κουλουμπή, Ελένη Ζιώγα, Γιάννης Νικολάου,Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Κατερίνα Γεωργάκη, κ.α.

11/7 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«ElVerdugo» Ο Δήμιος – Ισπανία

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

13/7 Πέμπτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«ElVerdugo» Ο Δήμιος – Ισπανία

14/7 Παρασκευή Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ σε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο

ως την Κρήτη «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση»

Ερμηνεύουν Χαίνης Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξης Παρχαρίδης και Ηρώ Σάια

Κάστρο Ρίου, ώρα 21.30

16/7 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«ElVerdugo» Ο Δήμιος – Ισπανία

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

17/7 Δευτέρα Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων με την

Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Γιάννη Διονυσίου και την Ασπασία

Στρατηγού παρουσιάζουν μια συναυλία με αγαπημένα

Τραγούδια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ

Μουσική Διεύθυνση Αναστάσιος Συμεωνίδης

Ενορχηστρώσεις-κιθάρα Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης & Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πατρέων

«Μεταναστευτικές Ροές της Πάτρας από το 1900 έως σήμερα»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

19/7 Τετάρτη «Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ

Μετάκληση

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά:ΗλένιαΔουλαδίρη/Γιάννης Κακλέας

Κοστούμια: ΗλένιαΔουλαδίρη

Μουσική σύνθεση:ΒάϊοςΠράπας

Στίχοι τραγουδιών: Πάνος Βλάχος

Χορογραφίες:Αγγελική Τρομπούκη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου, Ρέα Σαμαροπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού

Βοηθός φωτίστριας: ΣτέβηΚουτσοθανάση

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης.

Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ

« ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

20/7 Πέμπτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«UnTriomphe» ‘Eνας Θρίαμβος - Γαλλία

Ψαθόπυργος, ώρα 21.30

21/7 Παρασκευή Παιδική παράσταση «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ»- μετάκληση

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

23/7 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«UnTriomphe» ‘Eνας Θρίαμβος - Γαλλία

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΘΕΑΤΡΟΣΚΟΠΙΟ»

«Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

23/7 Κυριακή, «ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ»-μετάκληση

24/7 Δευτέρα Σκηνοθεσία και απόδοση – διασκευή κειμένου

Θέμις Μαρσέλλου

Σκηνικά Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια Παναγιώτα Κοκκορού

Παίζουν

Οι άντρες : Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης,

Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας,

Ντάνιελ Νούρκα

Οι γυναίκες : Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ιζαμπέλλα

Φούλοπ και η Κατερίνα Στικούδη

Άννα (σε διπλή διανομή οι μικρές) Ζέτα Μαστροδούκα, Ζώη

Πετράκη

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

25/7 Τρίτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarras)-Iσπανία, Ιταλία

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

25/7 Τρίτη «Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ – μετάκληση

Μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

Σκηνικά-κοστούμια Σοφία Νικολαίδη

Φωτισμοί Θανάσης Ντεμκο

Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο

Διονύσης Τσακνής

Παίζουν

Γιώργος Κιμούλης,Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, ΑρηςΤρουπάκης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Μουστάκας, Στάθης Παναγιωτίδης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

« ΜΑΓΑΖΙΑ..........»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

26/7 Τετάρτη, «ΕΚΑΒΗ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ– μετάκληση

27/7 Πέμπτη Σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη

Μετάφραση Ελένη Βαροπούλου

Σκηνικά-κοστούμια Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική Νίκος Γαλελιανός

Χορογραφίες Χαρά Κότσαλη

Παίζουν :

Ελένη Κοκκίδου, Άκης Σακελλαρίου,Μαρίνα Καλογήρου

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

27/7 Πέμπτη Δημοτικός Κινηματογράφος

«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarras)-Iσπανία, Ιταλία

28/7 Παρασκευή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» απότο ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Σκηνοθεσία – Δραματουργική : Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά – Κοστούμια : ΚέννυΜακΛέλλαν

Παίζουν:

Αφροδίτη Βραχοπούλου, Αθανάσιος Δημόπουλος, Βασίλης

Κόκκαλης, Αλέξανδρος Τσίτσος, Βασίλης Τσόρλαλης

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

30/7 Κυριακή Δημοτικός Κινηματογράφος

«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarras)-Iσπανία, Ιταλία

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

’’Επί Σκηνής’’

«ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3/8 Πέμπτη & «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη - μετάκληση

4/8 Παρασκευή Σκηνοθεσία ΛέαΜαλένη

Σκηνογράφος Γιώργος Γαβαλάς

Χορογράφος Φώτης Νικολάου

Παίζουν

Μαρία Κίτσου, Φάνης Μουρατίδης, Ελένη Καστάνη,

Μιχάλης Αεράκης, Θοδωρής Κατσαφάδος κ.ά.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

27/8 Κυριακή Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΡΕΦΕΝΕ

«Μωμολογίες»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

28/8 Δευτέρα, «ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ… ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!»

του Γιώργου Καπουτζίδη-μετάκληση

Σκηνοθεσία Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνικά Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια Κική Γραμματικοπούλου

Φωτισμοί Δημήτρης Κουτάς

Παίζουν : Κατιάνα Μπαλανίκα, Ηρώ Πεκτέση, Μαριλού

Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Ξούλος, Μάριος

Δερβιτσιώτης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Αποστόλης Ψαρρός

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

31/8 Πέμπτη «ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ (και όχι μόνο) ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Tραγουδούν:Nικόλας Καραγκιαούρης, Μαριέττα Σαρρή,

MarianaBredee, Αναστασία Βελισσαρίου και Γιώργος

Καλλιβωκάς

Παίζουν οι μουσικοί : Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), ΒιλένΚαραπετιάν (μπάσο), Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Δημήτρης Γρουζής (πλήκτρα-πιάνο), Αναστάσιος Πάππας (πλήκτρα-πιάνο) και η Ορχήστρα Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πάτρας «Μίκης Θεοδωράκης». Συμμετέχει χορευτικό σύνολο.

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Αχαΐα Κλάους, ώρα 21.30

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1/9 Παρασκευή «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Μια κωμωδία με DNAτραγωδίας

Μετάφραση Κωνσταντίνος Μπλάθρας

Σκηνοθεσία-σκηνογραφία ΈφηΜπίρμπα

Διασκευή Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης, Κωνσταντίνος Μπλάθρας

ΜουσικήConstantineSkourlis

ΚοστούμιαΈφη Μπίρμπα, Βασιλεία Ροζάνα

Παίζουν : Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος,

Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη,

Κυριάκος Σαλής.

μετάκληση

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.30

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ»

HARVEY

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

2/9 Σάββατο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

3/9 Κυριακή και Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

4/9 Δευτέρα Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«ΟΙ ΗΛΙΘΟΙ»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30

4/9 Δευτέρα «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΟΣ» του Σοφοκλή- μετάκληση

Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας

Δραματουργική επεξεργασία

Θερινό Δημοτικό Θέατρο

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Εκπολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου Ιτεών"

«Τα ίσια ανάποδα»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.30

5/9 Τρίτη Συναυλία – Αφιέρωμα στον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ με συμμετοχή της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ώρα 21.00


6/9 Τετάρτη Θεατρική παράσταση «Το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σέλμα Λάγκερλεφ – μετάκληση

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.00


8/9 Παρασκευή «Γυάλινος Κόσμος» - σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη

μετάκληση – Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.00

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Θεατρική ομάδα Ζαβλανίου

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00

10/9 Κυριακή Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΡΟΕΣ

«δέντρο είχα στην αυλή μου»

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης, ώρα 21.00

12/9 Τρίτη «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» - μετάκληση

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21.00

19/9 – 2/10 Συμπόσιο Ζωγραφικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο

Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ΕΕΤΕ αφιερωμένο στη μνήμη της

Συγγραφέως ΑΛΚΗ ΖΕΗ με θέμα «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα 2023»

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)

22,23,24/9 Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, που οργανώνει η ΕΣΑΜΕΑ, με αίτημα για στήριξη με καλλιτεχνικό σχήμα (Παλαιά Σφαγεία).

22/9 Παράσταση «ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ»- συμπαραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, ώρα 21.00

23/9 Σάββατο Συναυλία με τους Δημήτρη Κανέλλο και Πολυξένη Καράκογλου

«Λαϊκά τραγούδια θα λέω μια ζωή»

Από τα ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη στα πιο ωραία λαϊκά

τραγούδια

Μουσική επιμέλεια, μπουζούκι Θανάσης Βασιλιάς

Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, ώρα 21.00

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τη χρονιά που πέρασε πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές της πόλης, συναυλίες που συμμετείχαν 10 τοπικά μουσικά συγκροτήματα, 19 Κινηματογραφικές Προβολές και 12 παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Θα συνεχιστεί η δουλειά των τελευταίων χρόνων, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για διεύρυνση, δίνοντας μουσικά συγκροτήματα για τα γλέντια που οργανώνουν οι σύλλογοι στις γειτονιές, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, Κινηματογραφικές προβολές. Το ακριβές πρόγραμμα διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους εκπολιτιστικούς συλλόγους.