Να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των seatrack στις παραλίες τόσο της Πάτρας, όσο και της Αχαΐας.

Αυτό έχει ζητήσει σε ανάρτηση του, αλλά και σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζοντας ότι όποιος προχωρήσει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς στα μηχανήματα αυτά που έχουν συγκεκριμένο σκοπό, θα πληρώνουν για την αποκατάσταση τους με το αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο.

Τα μηχανήματα αυτά θα τοποθετηθούν σε εφτά πολυσύχναστες παραλίες της Αχαΐας και ήδη η εγκατάσταση τους ξεκίνησε από τον Ελαιώνα του Αιγίου, κάτι που θα συνεχιστεί και στα άλλα σημεία που έχουν οριστεί, σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους. 

Τα seatrack είναι μηχανήματα που δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και να χαρούν την ομορφιά του νερού, αλλά και στα ηλικιωμένα που δυσκολεύονται να περπατήσουν στην παραλία.

«Ζητάω από όλους να σεβαστείτε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία, μην αφήνετε τα παιδιά σας ανεξέλεγκτα, και να θεωρούν ότι είναι παιχνίδι. Είναι το χρήσιμο εργαλείο για την ισοτιμία και την πρόσβαση στην χαρά της ακρογιαλιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του o κ. Μπονάνος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια είχαν παρατηρηθεί φθορές και βανδαλισμοί σε αυτά τα μηχανήματα, ενώ στόχος της Περιφέρειας είναι να τοποθετηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες γίνεται.    

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα Seartrack θα μπουν φέτος στην Πλαζ, στο Δημορηγόπουλο, στον Άγιο Βασίλη, στην Άκολη, στον Ελαιώνα, στην Κάτω Αχαΐα και στην Λακκόπετρα.