Το Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, αποφάσισε τη σύγκληση της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:30 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Η Γ. Σ., εφόσον δεν υπάρξει απαρτία, θα επαναληφθεί στις 9 Ιουνίου 2023, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εφόσον και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γ. Σ. θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Δευτέρα  12 Ιουνίου 2023  στο 25Ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, και ώρα 19:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικών Επιτροπών 2. Έγκριση ημερήσιας διάταξης 3.Οικονομικός Απολογισμός συνδ. έτους 2022-23. 4. Προϋπολογισμός 2023-24. 5.Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου 6. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνδ. έτους 2022-23 7.Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. - Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. - Ψηφοφορία 8.Ημερήσια διάταξη της Δ.Ο.Ε. για την 92η τακτική Γ.Σ. του Κλάδου 9.Προτάσεις-Ψηφίσματα 10.Τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδυασμών και μεμονωμένων υποψήφιων 11. Δευτερολογία προέδρου – Ψηφοφορίες.

Η ψηφοφορία για την εκλογή α) νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Ελεγκτικής Επιτροπής και β) Αντιπροσώπων για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Στρούμπειο) Μαιζώνος 26, από 11 μ.μ. μέχρι 6 μ.μ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε οχτώ (8) εκλογικά τμήματα.

Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει από τους εκπροσώπους των συνδυασμών και τους μεμονωμένους υποψήφιους  στο γραφείο του συλλόγου την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00-20:00 μ.μ. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να συνοδεύονται από τις αιτήσεις των υποψηφίων.

Επισημαίνεται ότι υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν μόνο τα μέλη του συλλόγου, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του συλλόγου, μέλη του μπορούν να είναι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν οργανικά, με απόσπαση ή προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της Δ/νσης και των πρώην  Γραφείων Π.Ε. με έδρα την Πάτρα, μόνιμοι ή προσωρινοί αναπληρωτές.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί και φέτος χωρίς συνδικαλιστική άδεια .

Επιπλέον παρακαλούνται οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών μονάδων να μην ορίσουν επιμορφώσεις την ημέρα των εκλογών και να διευκολύνουν τους συναδέλφους να ασκήσουν με άνεση το εκλογικό τους δικαίωμα .