Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με ακόμη πιο οξυμένα τα προβλήματα από εκεί που τα αφήσαμε πέρσι, προβλήματα που βάζουν παραπέρα εμπόδια στην μόρφωσή των μαθητών, ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για τους γονείς, ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Η απάντηση όλων μας είναι να επιδιώξουμε το καλύτερο για τη μόρφωση των μαθητών/τριών, της κάθε λαϊκής οικογένειας, να έχουμε ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον.. Γι΄ αυτό και δε συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, με τα λίγα… Δε στριμώχνουμε τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα στα voucher και τα pass, δεν «τσιμπάμε» στα κυβερνητικά αφηγήματα περί «καινοτομιών στην εκπαίδευση και επιστροφή στην κανονικότητα».

Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις, πατώντας και επεκτείνοντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα ακόμα πιο κατηγοριοποιημένο, πιο ταξικό και εμπορευματοποιημένο στη δομή και στο περιεχόμενο σχολείο, μέσω της εφαρμογής της λεγόμενης «αξιολόγησης», των μεντόρων και των εκπαιδευτικών ομίλων, της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και των νόμων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που οδηγούν πολλούς μαθητές στην μαθητεία και την κατάρτιση εξυπηρετώντας τις ανάγκες της αγοράς για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη ανακύκλωση των ταξικών εμποδίων στην μόρφωση των μαθητών και  προσθέτει νέους φραγμούς στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συνθήκες αυτές θέτουν ακόμα πιο νωρίς και βίαια το ζήτημα της επαρκούς και έγκαιρης προετοιμασίας των μαθητών/τριών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και των απαιτητικών εξετάσεων όλων των τάξεων του σχολείου και ιδιαίτερα του Λυκείου.

Η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ηεπέλαση της ακρίβειας, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός (όποιος μπορεί) να πληρώνει από την τσέπη του για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα «Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση».

Μέσα σε αυτό περιβάλλον,

Η Αντιδημαρχεία Παιδείας και Αθλητισμού και η Διεύθυνση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, στέκεται δίπλα στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Με την αμέριστη υποστήριξη όλων των εκπαιδευτικών που σταθερά την στηρίζουν, ανακοινώνει για μια ακόμα χρονιά την έναρξη λειτουργίας των  Θερινών τμημάτων για τις τάξεις Β΄&Γ΄ Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το διάστημα  παραλαβής των αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα 29 Μαΐου  έως Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

  • Οι ώρες παραλαβής αιτήσεων από 11:00 π.μ – 13:30μ.μ
  • Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά Δευτέρα 19 Ιουνίου έως Παρασκευή 4 Αυγούστου.
  • Ο χώρος για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μαιζώνος 156 (Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων).

Οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο epatras και  μπορούν να υποβληθούν:

  1. Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄-

3ος ‘όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610274035

  1. Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις στο emailfal@patras.gr