Σε κίνδυνο χωρίς τέλος βρίσκονται οδηγοί και πεζοί που αποφασίζουν να περάσουν από τις γραμμές του τρένου στην συμβολή των οδών Αθηνών και Πέντε Πηγαδίων, στην Πάτρα.

Οι μπάρες αποφασίζουν να κατέβουν σε χρονικές στιγμές που το τρένο δεν έρχεται ωστόσο αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα ακινητοποιούνται με τους οδηγούς να περιμένουν να περάσει και μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται σχηματίζουν "ουρά" τα αυτοκίνητα με τα νεύρα όλων να "χτυπούν" κόκκινο.

Κάτοικοι της περιοχής και οδηγοί που συχνά διέρχονται από το σημείο αναφέρουν ότι αυτό το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό και ο κίνδυνος είναι μεγάλος , για πρόκληση ατυχήματος και για σοβαρό τραυματισμό ακόμη και πεζού.

Όλα στο σημείο λειτουργούν στον "αυτόματο" και στην κρίση των πολιτών ενώ σύμφωνα με καταγγελίες έχει κληθεί και η Αστυνομία πολλές φορές ώστε να βρεθεί λύση ωστόσο υπάρχει αδιαφορία.

Προ ημερών και ενώ ο καιρός ήταν βροχερός , όχι μόνο οι μπάρες ήταν κάτω και τρένο δεν ερχόταν αλλά και πυροσβεστικό όχημα αναγκάστηκε να περάσει με τον ίδιο τρόπο, κάτι που έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές λένε μαρτυρίες από διαμένοντες στη συγκεκριμένη γειτονιά. Μάλιστα, αν υπάρχει λίγη τύχη θα περάσει χωρίς βοήθεια ειδάλλως θα χρειαστεί "κουμανταδόρος" άλλος για την κίνηση άλλος για τις μπάρες.

Το βίντεο αποτυπώνει την πραγματικότητα με τον πιο γλαφυρό τρόπο.


Ακόμα και στην Πυροσβεστική βάζουν εμπόδια οι μπάρες του ΟΣΕ στην Πάτρα...

 

Στο ίδιο έργο θεατές και το απόγευμα της Τετάρτης , με τις μπάρες να παραμένουν κάτω για ένα τρένο που δεν είδε ποτέ κανείς. Σε απόγνωση οδηγούνται όσοι βλέπουν αυτή την κατάσταση, καθώς ζουν με τον φόβο κάποια μέρα να ακούσουν δυσάρεστα γιατί όπως λένε η τύχη δε θα λειτουργεί πάντα και θα υπάρξει το μοιραίο.


"Κολλημένες" οι μπάρες για ένα τρένο που δεν έρχεται

 

Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα είναι, τι θα γίνει εάν κάποια μέρα τελικά όλα λειτουργήσουν σωστά και αποφασίσει να περάσει τρένο την ώρα που οι μπάρες είναι κάτω αλλά κάποιος τις αγνοήσει έχοντας συνηθίσει στην χαοτική κατάσταση που υπάρχει τώρα;

Τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;