Έκλεισε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της πρώην Χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Πάτρα, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η αποσφράγιση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) την Τρίτη 30 Μαΐου.

Μεταξύ των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, περιλαμβάνεται μια πολύ μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, καθώς η ανάπλαση Λαδόπουλου, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα μετά από αυτήν της Αττικής Ριβιέρας.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 67.333.512 ευρώ (με τον ΦΠΑ) και η σύμβαση θα διαρκέσει κατά μέγιστο 27 χρόνια από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ, ενώ η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του εκτιμάται σε 3 έτη.

Το ακίνητο του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου αποτελεί σημαντικό τοπόσημο για την Πάτρα λόγω της ιστορίας του, της θέσης του στον αστικό ιστό και των προοπτικών ανάπτυξης και αξιοποίησης που παρουσιάζει.

Στο ακίνητο θα βρει κανείς 44 κτίρια που χρησιμοποιούνταν για τη λειτουργία της χαρτοποιίας (σε τμήμα των οποίων στεγάζονται σήμερα υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων) και προσωρινό λυόμενο θέατρο που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Η ανακατασκευή, ανάπλαση και συντήρηση του ακινήτου στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι η τελευταία στερείται ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων και στην απόδοση στην κοινή χρήση χώρων πολιτισμού, παιδείας και αναψυχής, καθώς και χώρων πρασίνου.

(Με πληροφορίες από Πελοπόννησο)